Jan Tratnik razkriva: Končno brez žic in vijakov ... in v novi ekipi

Jan Tratnik razkriva: Končno brez žic in vijakov ... in v novi ekipi
07.11.2016 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik je prestal operacijo zaradi že na začetku sezone poškodovanega komolca. Obenem komaj čaka na prve skupne priprave z moštvom CCC.

Deset cm dolga rana
Jan Tratnik je  26. oktobra prestal operacijo komolca, prav tistega komolca, ki sig a je poškodoval na začetku letošnje sezone.

“Komolec je super. Odstranili so mi vse žice in vijake. Operacija je bila uspešna, brez zapletov. Imam deset centimetrov dolgo rano. Zato sem imel še dodatnih 14 dni prostega časa, saj nisem želel tvegati kakšne infekcije. Zdaj je vse v najlepšem redu in treningi na novo sezono se bodo kmalu začeli, ” je razkril Jan Tratnik. Čeprav se je poškodoval, je bil letos še kako uspešen.

"Do novega leta doma "
Nenazadnje je postal tudi članski državni prvak. Za nagrado pa je podpisal tudi pogodbe s poljsko Prokontinentalno ekipo CCC Sprandi. Torej ekipo, v kateri je v preteklosti že vozil tudi Grega Bole, a Tratnik bo letos edini slovenski predstavnik v tem moštvu.

“Ekipa je super. Vseskozi smo v stiku, glede programa dirk pa ne vem še nič. Ta naj bi za ekipo ostal kar podoben, kar pomeni, da bo nastopala na številnih World Tour dirkah, ” je še dejal Tratnik. Kmalu pa bo začel tudi resne priprave na zelo pomembno sezono zanj. “Do novega leta se bom pripravljal doma. Torej, novembra in decembra bom v Sloveniji, " je še pojasnil letos še član avstrijskega moštva Amplatz BMC.

Na ciklokros morda decembra
"Januarja z ekipo odidemo na priprave v Španijo. Tako da upam, da bo zdaj lepo veme, sicer mi ne bo preostalo drugega, kot da bom odšel v toplejše kraje. ” Tratnik je v sklopu priprav v prejšnjih sezonah večkrat nastopil tudi na ciklokros dirkah v Sloveniji.

Kaj pa letos? “Nisem prepričan, kako bo. Zdaj sem bil kar 36 dni neaktiven, tako da potrebujem kar nekaj treninga, da bom lahko normalno funkcioniral. Morda pa se bom kakšne dirke udeležil decembra, na the novemberskih pa zagotovo ne bom nastopil. ” Spomnimo. letošnja sezona za slovenski pokal v ciklokrosu se je že začela z včerajšnjo otvoritveno dirko Pantal Cerknica, ki jo je med člani dobil Matej Mugerli.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ