Jan Tratnik razkriva: "Kot bi me povozil tank"

Jan Tratnik razkriva: "Kot bi me povozil tank"
14.06.2017 AVTOR: D. Z.
Po odpeljani dirki po Italiji je Jan Tratnik dobil dirko po Slovaški, a se je moral zato odpovedati nastopu na DP v kronometru: "Kaj naj naredim? Veliko nas ima klubske obveznosti."

Najprej naporen prvi del sezone, potem prvič v karieri nastop na dirki po Italiji in po tritedenskih naporih še zmaga na dirki po Slovaški. Izjemen prvi del sezone za Jana Tratnika.

Tako bi lahko na hitro opisali Tratnikovo nastopanje za moštvo CCC Sprandi Polkowice. “Giro sem preživel zelo dobro. Nad pričakovanji. Mislil sem, da je večji 'bav bav ', ampak sem v zadnjem tednu imel še najboljše noge. Zaradi stresa mi je bilo še najtežje prvi teden, saj sem bil prvič na taki dirki. ”

A, zadovoljen je predvsem zato, ker se je izkazal z nekaterimi pobegi in dirko končal v “dobrem stanju ”. Da je bil še dovolj svež, je dokazal v zadnjem kronometru, ki ga je končal med deseterico. Po prihodu domov pa pravega počitka ni imel. Predvsem pa je naporno dirkanje pustilo posledice: “Prve tri dni po Giru sem bil OK. Utrujenosti nisem čutil, kar se mi je zdelo kar malce čudno. Po štirih ali petih dneh počitka pa je prišla za mano in bil sem, kot da me je povozil tank. Neuporaben. Tako stanje je trajalo vse do dirke po Slovaški, ” je razkril Tratnik.

Na dirki po Slovaški pa je vozil izjemno. Dobil je prolog in potem do konca obdržal majico vodilnega v skupnem seštevku. Uspelo mu je dobili prestižno dirko prve kategorije: “Takega dosežka nisem pričakoval. Še zjutraj pred prologom sem bil zelo utrujen. Vseeno sem opravil vendo isti protokol. Ogrevanje, potem pa do daske. Čas je bil res izvrsten. Sledilo je branjenje majice, a tudi v najtežji etapi me niso mogli potresti, tako da sem vedel, da lahko zmagam. ” Tratnik se je obenem zahvalil klubskim kolegom pri moštvu CCC Sprandi Polkowice, ki so mu na dirki stali ob strani.

“Nad formo sem bil presenečen. Po Giru sem imel očitno res močne noge, tako da sem zelo vesel prve zmage na dirki prve kategorije. ” Ker je nastopal na dirki po Slovaški, se je moral odpovedati nastopu na državnem prvenstvu v kronometru, ki je v zadnjih letih organizirano v sklopu maratona Franje. Med profesionalnimi kolesarji pa je vedno manj nastopajočih. Letos je kolesarje iz najmočnejših tujih moštev zastopal Jan Polanc, ki je potem prepričljivo osvojil naslov prvaka. A na startu ni bilo ne lanskega prvaka Primoža Rogliča, ne predlanskega prvaka Tratnika.

Niti ni bilo Mateja Mohoriča, Kristijana Korena, Davida Pera, Janija Brajkoviča … Še bi lahko naštevali. “Za kronometer mi je res žal, da me ni bio. Ampak, kaj naj naredim? Verjamem, da bi nas več rado nastopilo na taki dirki, a imamo klubske obveznosti. Prepričan sem, da bi več profijev prišlo, če bi bil kronometer v času državnih prvenstev, saj vem, da majica državnega prvaka prav vsakemu veliko pomeni. Že tako imamo zelo malo kronometrov in upam, da se bo v prihodnosti ta datum spremenil, saj je iz leta v leto očitno manj tekmovalcev na startu. ”

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ