Jan Tratnik: Upam, da bom lahko nadaljeval

Jan Tratnik: Upam, da bom lahko nadaljeval
06.05.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Najprej me je najbolj bolelo koleno, ampak trenutno kaže, da je največ škode na zapestju," je po padcu v prvi etapi dirke po Italiji zapisal Jan Tratnik.

Jan Tratnik je dirko po Italiji začel z velikimi cilji, a je v boju za pozicije padel in zdaj še ni jasno, če bo lahko nadaljeval z dirko. "Današnja etapa se ni izšla po mojih pričakovanjih. Obetal sem si dober rezultat v etapi, ki mi je bila pisana na kožo. Počutje je bilo zelo dobro, vendar se mi pred klancem ni uspelo izogniti padcu," je zapis na Facebooku začel Jan Tratnik.

Želel se je že na današnjem kratkem zaključnem vzponu boriti za visoka mesta. Predvsem pa je želel priti do dobrega izhodiščnega položaja pred jutrišnjo vožnjo na čas. A vsega je bilo v trenutku konec: "Bil sem v ospredju, na dobri poziciji. Vendar so z leve strani naredili zavoj proti desni in nisem se mogel izogniti padcu pri 61 km/h." Seveda je zdaj najbolj pomembno, kako je s poškodbami. Kaj ga boli? Kako hude so bolečine? Bo lahko nadaljeval?

"Najprej me je najbolj bolelo koleno, ampak trenutno kaže, da je največ škode na zapestju. Potrebno bo opraviti rentgenski posnetek in videti kakšni bodo uradni izvidi. Zelo mi je žal, da se je to zgodilo že v prvi etapi, vendar, to je kolesarstvo. Upam, da bom lahko jutri startal in nadaljeval Giro." Sicer pa je Tratnik prvo etapo kljub padcu in poškodbam uspel končati. Za zmagovalcem je zaostal za 9:08, na cilj pa je prišel na 175. mestu.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ