Jan Tratnik: Verjetno ena izmed najtežjih etap tega Gira

Jan Tratnik: Verjetno ena izmed najtežjih etap tega Gira
24.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Bil sem ravno malce prekratek. Vem, da če bi se zagnal za Alaphilippom, potem bi lahko eksplodiral in me ne bi bilo spredaj," je dejal v 19. etapi 7. Jan Tratnik. Kaj vse je še povedal? Sledi ...

O etapi: Verjetno ena izmed najtežjih etap tega Gira. Že od starta smo poskušali s pobegom. Potem smo imeli Edoarda in Attilo spredaj, tako da sva s Timom v ozadju pokrivala poskuse pobegov. Tam sem porabil kar nekaj moči. Ampak, Alpecin, Quick Step in Jayco niso bili ravno zadovoljni, tako da so nazaj potegnili grupo. Potem je bil en sam kaos v grupi. V prvi uri in pol je bil tako močan tempo, da sem že v grupi kar malce trpel. Ampak, nisem izgubil tega upanja. Poskušali smo še enkrat, čeprav je bila ubežna skupina že v ospredju. Uspelo se nam je preseliti in tako smo začeli dirkati. Na klancu Duron sem vedel, da se ne smem preveč zagnati, tako da sem šel v svojem ritmu. Žal nisem bil z najboljšimi. Ampak, nisem obupal. Poskušal sem do konca. Ja, lep dan.

O počutju in formi: Ko je enkrat konec, je vse lažje. Celoten Giro sem v dobri formi. Bil sem trikrat v pobegu, bil enkrat na stopničkah. Mogoče ne pridem tako do izraza, ker nimamo nekega liderja. Ne za sprint ne za skupni seštevek. Če je zdaj etapa s ciljnim klancem, potem grem počasi do cilja, ker se nima smisla boriti za 30. mesto. Priložnosti v pobegih na tem Giru ni bilo veliko, tako da se mi zdi, da sem bil vedno tam, ko je prišlo do pobega. Seveda vedno želiš več, želiš zmagati. Ampak, rečem lahko, da sem zadovoljen z vsem.

O pričakovanjih pred sobotno etapo: Se mi zdi, da je jutri neka taka etapa, tudi blizu Slovenije, na kateri bo Tadej poskušal zmagati.

O slovenskih navijačih: Zelo veliko navijačev. Od starta do cilja. Neverjetno. Tudi to mi je na koncu dalo še nekaj več moči, tako da sem iztisnil svoj maksimum. To je bilo danes to.

O ključnem trenutku dirke zanj: Prelaz Duron. Alaphilippe je napadel. Najboljši so ostali spredaj. Kaj se je tam dogajalo, ne vem. Bil sem ravno malce prekratek. Vem, da če bi se zagnal za Alaphilippom, potem bi lahko eksplodiral in me ne bi bilo spredaj. Tudi na vrhu vzpona nismo prav veliko zaostajali, ampak, to je bil trenutek, ko se je dirka odločila.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ