Jan Tratnik: Vrniti se močnejši

Jan Tratnik: Vrniti se močnejši
09.05.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Žal se je moj četrti Giro prehitro končal. Posledice padca v 1. etapi so žal prehude," je na svoji spletni strani jan-tratnik.com zapisal Jan Tratnik.

"Rentgenski posnetki so pokazali na zlom zapestja (scaphoid) in roka ni v stanju, da bi bila funkcionalna za vožnjo s kolesom," je med drugim Jan Tratnik zapisal na svoji spletni strani.

Spomnimo. Jan Tratnik je nesrečno padel v prvi etapi dirke po Italiji. Na Madžarskem je znotraj zadnjih desetih kilometrov ostal brez rešitvein padec je bil neizbežen. Po prihodu na cilj je največ bolečin čutil v zapestju. Kljub vsemu je končal prvo etapo in naslednji dan odpeljal še vožnjo na čas. A videlo se je, da si z desno roko med vožnjo ni mogel pomagati:

"Kronometer sem še poskušal odpeljati in upal na najboljše, ampak mi je roka čez noč močno otekla, nič nisem spal in vedel sem, da me čaka težak dan. Vseeno sem poskušal, da bi končal etapo, ampak bolečine so zelo močne, nimam nobene moči, da bi sploh lahko zaviral in normalno držal krmilo. Zaradi tega bi z nadaljevanjem samo reskiral ponoven padec in še kakšno poškodbo več."

Seveda je to zanj hud udarec. Po odličnih predstavah na enodnevnih klasikah je zadnje dneve posvetil pripravi prav na italijanski Giro. Tu je pred dvema letoma z etapno zmago dosegel uspeh kariere. Letos je upal, da bi mu uspel podoben podvig. A je moral Giro zapustiti še preden so se kolesarji podali na pot proti Italiji.

"Zelo težko je bilo stopiti s kolesa, saj sem v priprave na Giro vložil veliko truda in tudi noge so bile prvi dan dobre. Vem, da je bila to pravilna odločitev, saj bo dirk še veliko. Sedaj je najpomembnejše, da poškodbo čimprej saniram in se vrnem še močnejši. Ekipi želim veliko sreče, uspehov in verjamem, da bodo na koncu uspešni." Na 105. dirki po Italiji izmed Slovencev ostaja samo še Domen Novak.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ