Jan Tratnik: "Za jutri upam, da ne bo preveč bolečin v nogah"

Jan Tratnik: "Za jutri upam, da ne bo preveč bolečin v nogah"
23.05.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Neverjetno vožnjo je pokazal tokrat Jan Tratnik. Proti vrhu Zoncolana je vozil odlično in zasedel drugo mesto, potem pa dejal: "Bil sem na pravem mestu ob pravem času."

"Ni bilo ravno v načrtu sodelovati v pobegu. Imeli smo taktiko, da moramo paziti, če gre v beg večja skupina. Bil sem na pravem mestu ob pravem času, tako da sem lahko sledil. Znašel sem se v pobegu in nisem niti vedel, kaj to pomeni," je na poti v hotel povedal Jan Tratnik.

Član moštva Bahrain Victorious opravlja predvsem vlogo pomočnika na tej dirki. Kljub odstopu Mikela Lande, je povsem pri vrhu Damiano Caruso. Pri ekipi je na dirki ostalo samo še pet kolesarjev, tako da morajo pomočniki porabiti še več moči pri branjenju kapetana.

"Imeli smo taktiko pripravljeno, da imamo mene spredaj, če bi bila kakšna akcija iz ozadja in bi tako pomagal Carusu. Klanec smo začeli s šestimi minutami prednosti, tako da nam je preostal samo še kronometer do vrha. Stisnil sem vse od sebe. Drugo mesto. Sem zadovoljen. Rad bi se zahvalil ekipi, ki mi je dala to priložnost," je še pojasnil Tratnik. Samo Lorenzo Fortunato ga je premagal. Tratnik pa je tako porabil tudi veliko moči pred “slovensko” etapo.

A jasno je, da priložnosti za pobeg ne izpustiš iz rok. Še posebej ne, ker se je tudi letos v nekaterih etapah izkazalo, da je zelo težko ujeti pravo ubežno skupino. Tudi jutri bo skorajda zagotovo tako. "Če se malo sprašujete, zakaj sem danes šel, če je jutri slovenska etapa, ampak moramo vedeti, da je Damiano visoko v skupnem seštevku in moramo delati kot ekipa. Za jutri obljubim, da se bom potrudil, ampak upam, da ne bo preveč bolečin v nogah," je še dodal Tratnik.

Že pred startom sobotne etape je za RTV Slovenija poudaril, da je so v nedeljski preizkušnji možni različni scenariji. Mnogi pričakujejo pobeg, a vendar se lahko marsikaj zgodi: "Težko je reči, jutri ciljam na etapo. Zmagovalec bo eden. Taktike drugih ekip ne poznam. Lahko rečem tudi, da pobeg morda sploh ne bo uspel. Zdi se, da bi lahko bila tudi etapa za Sagana. Morda bodo nadzirali dirko."

Ravno tako pred etapo - ko ni vedel, da bo moral tako veliko moči porabiti na poti do Zoncolana in bo tudi tako zelo blizu zmage - je priznal, da se na domačih cestah želi dokazati: "Komaj čaka, upam, da bom imel malo sreče, da bo dober dan, da bom šel v pobeg. Sicer pa vemo, kako težko je, da se ti to uresniči. Še poseebej v zadnjih etapah je bil pobeg bolj kot ne loterija. Uro in pol ni šel in potem si moral imati tudi srečo, da si bil zraven. Vesel sem, da se vračam v Slovenijo. Dal bom vse od sebe, pa bomo videli, kako bo."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ