Je tudi Alberto Contador kršil pravila? Med etapo si je snel čelado.

Je tudi Alberto Contador kršil pravila? Med etapo si je snel čelado.
20.05.2015 AVTOR: D. Z.
Dan po izrečeni kazni Richieju Portu so novinarji dobili novo priložnost za spraševanje o morebitni kazni. Tokrat je pravila kršil vodilni Alberto Contador.

O izrečeni kazni Richieju Portu smo že pisali. Na današnji 11. etapi na dirki po Italiji pa je prišlo do novih kršitev. Kolesarje je v tej etapi motil dež, ki lahko povzroči ogromno težav pri vožnji. Kolesarji si zato večkrat zamenjajo kape pod čeladami, jih morda odstranijo ...  Kamere so pri tem dejanju ujele tudi vodilnega Alberta Contadorja. Španec si je med vožnjo snel čelado in si nadel kapo. Potem pa si spet nadel čelado. Nekaj, kar med dirkami kar pogosto vidimo. A, če bi sodniki do potankosti spoštovali pravila, bi lahko Španca tudi kaznovali.

Eno izmed pravil namreč pravi, da lahko kolesarja, ki si med dirko sname čelado kaznujejo z diskvalifikacijo in s stotimi švicarskimi franki. »To je nekaj, kar pač narediš. Čelado snameš in si jo potem spet daš na glavo. Sam sem si snel čelado, odstranil kapo in čelado spet dal na glavo. Vse lahko preverite, a to je nekaj, kar se počne vseskozi. Čelado sem imel vseskozi s sabo. To sploh ni težava, « je po etapi dejal Contador. Odzval se je tudi športni direktor Tinkoff Saxa De Jongh, ki je prej deloval tudi v Skyu:

»Pravila so pravila, vendar pa je pomembno, kako jih upoštevaš, glede na okoliščine. V dežju opaziš veliko kolesarjev, ki si odstranijo razmočeno kapo. Kazni ne pričakujem. V nasprotnem primeru bi imeli preveč dela s kaznovanjem vseh kolesarjev, ki so danes sneli čelade in si nadeli kape. « Zgodbo so sprožili pri cyclingweeklyju, torej pri britanski spletni strani. Za odgovor so vprašali tudi sodnike na dirki, njihov odgovor pa se je glasil: »Mi o pravilih ne debatiramo. Če želite govoriti o pravilih, pokličite na UCI. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ