Jos Van Emden: Svoje delo moraš opraviti

Jos Van Emden: Svoje delo moraš opraviti
14.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Road Captain oziroma vodja ekipe. To je pri moštvu Jumbo Visma Jos Van Emden, ki je na novinarski konferenci še pred začetkom Gira poudaril, da celotna ekipa stoji za Primožem Rogličem.

Jos Van Emden je nadvse izkušen kolesar. Sicer je mojster za vožnje na čas, a tokrat je tudi sam povsem podrejen Primožu Rogliču. V ekipi so očitno zelo prepričani, da jim lahko na letošnjem Giru uspe doseči zelo dober rezulat. "Je ekstremno dober. Mislim, da še nisem vozil s tako dobrim kolesarjem. Letos je na dirkah stoodstoten, kar je neverjetno. Neverjetno je že to, kako se loteva dirk," je o Rogliču dejal Van Emden:

"Obenem je zelo prijazen fant. Ni kapetan, je zgolj eden izmed osmih kolesarjev. Res je lepo sodelovati z njim. Fenomen je.” A vsekakor bo Roglič ob sebi potreboval izjemno močno ekipo, ki se bo lahko kosala s preostalimi. Predvsem Astana in Mitchelton Scott sta zelo močna. "Mislim, da smo pripravljeni. Prepričan sem. Seveda so še druge ekipe, vendar pa se moraš osredotočiti nase. Svoje delo moraš opraviti, kar se da dobro. Vesel sem, da se dirk na tak način loteva tudi Primož."

Pa je rožnata majica tudi na koncu Gira morda dosegljiva? "Pritisk je velik, vendar tu ne trdimo, da bomo Giro dobili. Prišli smo se boriti z vsemi ostalimi tekmovalci in na koncu bomo videli, kdo bo najboljši." Favoritov je vsekakor ogromno. Najbolj odločno naskok na vrh napoveduje Simon Yates, ki je pravi, da že vse od prejšnjega Gira razmišlja samo še o tem, in da ima z dirko še neporavnane račune.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ