Jumbo Visma dopolnila pravljični trojček

Jumbo Visma dopolnila pravljični trojček
18.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Vuelta

Zadnja etapa dirke po Španiji v Madridu ni bila le parada šampionov, resno dirkanje pa je na koncu okronalo Seppa Kussa in Kadna Grovesa, ki je dobil še zadnje dejanje te Vuelte.

Jasno je bilo, da Seppa Kussa na poti do Madrida ne bo napadel nihče. Tekmeci iz drugih ekip tako ali tako niso bili kos moči nizozemske ekipe, tudi Primož Roglič in Jonas Vingegaard sta sredi minulega tedna položila orožje. Tako je moral Američan le še priti do cilja, kar mu je tudi uspelo za prvo zmago na tritedenskih dirkah. S tem je Jumbo Visma dopolnila sanjsko sezono z zmago na vseh treh grand tourih, v čast temu dosežku so pripravili posebne drese z roza, rumeno in rdečo črto na prsih, ki so simbolizirale njihove dosežke.

"Ta dan nikakor ni bil lahek, trpel sem najbolj na vsej Vuelti. Bila je zelo hitra etapa, zato sem samo vesel, da je konec," je takoj po cilju povedal Kuss, preden se je šel veselit zmage s sotekmovalci, tudi Rogličem, ki je osvojil tretje mesto, in Janom Tratnikom, ki je opravil veliko dela v zasedbi Jumbo Visme.

Zadnja etapa je bila razburljiva, 40 kilometrov pred ciljem se je odcepila zvezdniška šesterica kolesarjev na čelu z Remcom Evenepoelom, Kadnom Grovesom in Filippom Ganno. Presenetil je predvsem nosilec zelene majice Groves, ki je šel v beg in čeprav jih je glavnina ujela 200 metrov pred ciljem, je vseeno uspel slaviti v šprintu. "Nisem si predstavljal, da bom tako dobil zadnjo etapo, mislim, da sem prvič v karieri slavil iz bega. A sem moral slediti Remcu, vedel sem, da potrebujem vsaj sedmo mesto, če bo slavil etapno zmago, da bi zadržal zeleno majico, zato sem dirkal defenzivno in ga nisem želel spustiti izpred oči," je taktiko pojasnil Groves.

Vuelta je tako končana, prvi trije pa Kuss, Vingegaard in Roglič. Za njimi so se zvrstili domači matadorji Juan Ayuso, Mikel Landa in Enric Mas, deseterico pa zaokrožajo še Aleksandr Vlasov, Cian Uijtdebroeks, Joao Almeida in Santiago Buitrago. Po kolapsu Evenepoela so dirko naredili zanimivo predvsem kolesarji Jumba sami, v spomin bo šla z novimi slovenskimi stopničkami in predvsem zaradi kontroverznega dirkanja.

Do cilja v Madridu sta prišla tudi preostala Slovenca - Matevž Govekar v dresu Bahraina in Domen Novak z ekipo UAE Emirates.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ