Jumbo Visma na domačih cestah izjemna (VIDEO)

Jumbo Visma na domačih cestah izjemna (VIDEO)
20.08.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Za Jumbo Vismo se je letošnja dirka po Španiji začela sanjsko. Ekipni kronometer so kolesarji dobili, Roglič pa je v odličnem položaju v skupnem seštevku.

Nekoliko drugače kot običajno se je dirka po Španiji začela že v petek. Razlog se skriva v tem, da so kolesarji na Nizozemskem, kjer morajo opraviti s prvimi tremi etapami. Prvi dve sta že za njimi.

Vse skupaj se je začelo z ekipno vožnjo na čas, ki je spet upravičila sloves prestižne discipline, ki pa se ji organizatorji tritedenskih dirk izogibajo. Priča smo bili pravemu večernemu spektaklu, s katerim so se kot zadnji na startni listi soočili člani Jumbo Visme, ki so nastopali na za ekipo domačih cestah. In res se je ob cesti zbralo ogromno ljudi. Utrecht je postal mesto, ki je gostila veliki začetek vseh treh tritedenskih dirk.

Tokrat so na ekipni vožnji na čas blesteli člani nizozemske ekipe. Veliko dela je opravil Primož Roglič, pa potem Rohan Dennis, Edoardo Affini … Najmanj je pri zares velikih hitrostih sodeloval Sepp Kuss. A vse je potekalo odlično. Čas po odpeljanih 23,3 km pa 24:40. Povprečna hitrosti 56,68 km/h. Na cilju so za 13 sekund ugnali Ineos Grenadiers, Quick Step Alpha Vinyl je bil tretji.

Še sekundo počasnejši so bili, a videli smo lahko, kako močan je Remco Evenepoel, ki je veliko dela opravil pri narekovanju ritma. Odlično je s progo opravil tudi UAE. Kolesarje iz avtomobila vodi Andrej Hauptman, med osmerico pa je tudi Jan Polanc, ki je pomagal moštvu do petega mesta. Rdečo majico vodilnega obleče kolesar, ki je del zmagovalnega moštva in je kot prvi prečkal ciljno črto. Pri Jumbo Vismi so bili dogovorjeni, da to stori Robert Gesink in dogovora so se držali.

Gesink je tako oblekel rdečo majico, Roglič ap zeleno. S-Hertogenbosch je gostil start druge etape, ki je nardila velik krog in se končala v Utrechtu. Dolga je bila 175 kilometrov. Že vnaprej je bilo jasno, da se bodo za zmago udarili sprinterji. Ni jih veliko na Vuelti, a videli smo dolg sprint, v katerem je imel največ moči Sam Bennett, ki je tako končno slabil etapno zmago v tej sezoni.

Drugi je bil Mads Pedersen, tretji pa Tim Merlier. Polanc in Roglič sta na cilj prišla v glavnini, vodstvo pa je prevzel Mike Teunissen. Ravno tako Nizozemec, ki po tej sezoni zapušča Jumbo Vismo. Že leta 2019 je na dirki po Franciji prav tako po zaslugi ekipne vožnje ne čas - na Touru je bila takrat zadnjič na sporedu - nosil rumeno majico vodilnega. Karavana bo še jutri na Nizozemskem, v ponedeljek pa kolesarje čaka let v Baskijo.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ