Jumbo-Visma o Rogliču: Naredili bomo vse, da mu ponudimo pravo podporo

Jumbo-Visma o Rogliču: Naredili bomo vse, da mu ponudimo pravo podporo
22.12.2018 AVTOR: DZ, vir: Jumbo-Visma

Na predstavitvi ekipe, ki se bo v prihodnji sezoni imenovala Jumbo-Visma so vodilni pri ekipi izpostavili, da bodo na dirki po Italiji po najboljših močeh podprli Primoža Rogliča.

“Na Giru bo ekipa podrejena Primožu. V Italiji bo nastopalo štiri ali pet kolesarjev, ki se bodo lahko borili za zmago in verjamed njimi bo tudi Roglič. Seveda je zato vpletena celotna ekipa. Na vseh ravneh bomo naredili vse, kar je v naši moči, da mu ponudimo najboljšo možno pomoč. V ekipi bodo glede na traso in osebnost najboljši pomočniki. Za vse te kolesarje bo glavni cilj, da na Giro pridejo v čim boljši formi,” je dejal športni direktor Merijn Zeeman.

Obenem je še razkril okvirno postavo za Giro, torej imena kolesarjev, ki bodo pomagali Rogliču. Če bo pri tem ostalo, bo imel vsekakor zelo dobre kolesarje ob sebi. To naj bi bili mladi Antwan Tolhoek, pa Robert Gesink, Laurens De Plus, Paul Martens, Floris De Tier, Jos Van Emden in Koen Bouwman. V letošnji sezoni so kolesarji nizozemskega moštva osvojili kar 33 zmag. Primož Roglič je prispeval najprestižnejše.

Dobil je dirki po Baskiji in po Romandiji. Potem je bil najboljši na dirki po Sloveniji in blestel še na francoskem Touru. Dobil je kraljevsko etapo v Pirenejih, dirko pa končal na četrtem mestu, tik pred sicer kapetanom v ekipi Stevenom Kruijswijkom. Razlogov, da mu tako zaupajo je vsekakor ogromno. Roglič si je izboril vidno mesto v ekipi. Za Rogliča so še dejali, da bo po Giru nastopil še na dirki po Franciji, kjer bo eden izmed Kruijswijkovih pomočnikov.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ