Jutri na Pantanijevo goro Pantanijeva gora

Jutri na Pantanijevo goro Pantanijeva gora
19.05.2017 AVTOR: D. Z.
Pantanijeva gora. Tako so 14. etapo na dirki po Italiji poimenovali organizatorji. Končala se bo na Oropi.

Leta 1999 je Marco Pantani na zaključnem vzponu do Orope prikazal izjemno prevlado. Pred vzponom je imel težave s kolesom in bil praktično zadnji na dirki.

Potem pa je pričel prehitevati kolesarje. Na koncu se je lahko veselil celo etapne zmage. Več o tem podvigu si lahko preberete tudi v zadnji številki revije Bicikel. Tudi jutrišnja 14. etapa se bo končala na 1142 metrov visoki Oropi. Kolesarji pa se bodo na 131 kilometrov dolgo pot podali iz Castellanije. Večji del etape bo povsem ravninski.

Po 60 kilometrih bo v Caresani prvi leteči cilj, 16 kilometrov kasneje v Verdelli pa še drugi. Po 120 kilometrih dirkanja pa se bo začel zaključni vzpon, ki bo dolg 11 kilometrov. Sprva gre za položnejši del, naklon pa se poveča po dobrih petih kilometrih. Tik pred vstopom v zadnje štiri kilometre se bodo kolesarji soočili z najstrmejšim, 13-odstotnim odsekom. Od tega dela naprej bo cesta strmejša.

Tom Dumoulin bo branil rožnato majico in bo tako po dveh lažjih dnevih spet na preizkušnji. »Jutri bo težko v zadnjih tridesetih minutah. Zelo težko pa 20 minut, na najstrmejših odsekih. Ponavadi mi to zelo ustreza. Napadli me bodo že takoj in z vseh strani. Movistar ima najmočnejšo ekipo, Nairo Quintana pa je najboljši hribolazec. Pazljiv pa moram biti tudi na ostale, « je dejal vodilni Tom Dumoulin, sicer član moštva Sunweb.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ