Jutri za državne naslove v Novi Gorici

Jutri za državne naslove v Novi Gorici
15.01.2022 AVTOR: DZ, vir: Miha Ukmar

Največ medijske pozornosti je sicer požel ciklokros v Ljubljani, a za naslove državnih prvakov bo štela jutrišnja preizkušnja v Novi Gorici. Med elito bodo sicer mnogi manjkali, a vsekakor bo zanimivo.

Za kolesarji, ki se pozimi udeležujejo ciklokros dirk v Sloveniji so v tej sezoni slovenskega pokala tri preizkušnje. Gostile so jih Dolenjske Toplice, Ljubljana in Ajdovščina. Vse skupaj se bo jutri nadaljevalo z državnim prvenstvom. Prireditev bo na Primorskem. Le kakšnih 20 kilometrov oddaljena od Ajdovščine. V Novi Gorici – Travnik ob Kolodvorski poti.

"Ciklokros dirka poteka v mestu Nova Gorica. Trasa je razgibana v celoti na travnati površini. Na trasi so naravne ter umetne ovire," se glasi opis trase v uradnem razpisu dirke. Organiziral jo bo KK Nova Gorica. Vse skupaj se bo začelo ob 10. uri. Najprej bodo na vrsto prišli dečki, deklice in mladinke. Dolžina dirke bo 20 minut in dodaten krog.

Sledijo ženske s 40 minutami dolgo dirko in dodatnim krogom. Potem pa ob 12:30 še člani ter amaterji in masters. Dirka bo dolga 50 minut in dodatni krog. Žal bo prav med člani konkurenca okrnjena. Tadej Pogačar je nastopil samo v Ljubljani, Luka Mezgec prav tako. Zdaj se mudita na pripravah. Na priprave pa sta odšla tudi Matevž Govekar, ki je dobil ciklokros v Ajdoviščini in Anže Skok.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ