Kaj so povedali najboljši po 6. etapi: Izkoristiti vsako priložnost

Kaj so povedali najboljši po 6. etapi: Izkoristiti vsako priložnost
19.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Primož Roglič: Nisem razočaran. Magnus je bil močnejši. Imel je močne noge in zagotovo si je zaslužil zmago. Kar se mene tiče, ni šlo toliko za zmago. Poskušal sem ostati na varnem in potem uživati na tem vzponu. Na koncu sem imel dobre noge, tako da sem opravil manjši sprint. Vedno je lepo imeti rdečo majico, še posebej, če jo imaš na koncu Grand Toura. Zadovoljni smo predvsem zato, ker sem preživel etapo. Za naslednje dni še ne vem. če bomo majico branili. Ampak, naš glavni cilj ostaja.

Magnus Cort Nielsen: 150 metrov pred ciljem sem se ozrl in ga videl. Sprintal sem na vso moč in na srečo sem ga uspel zadržati za sabo. Ta zmaga je zame nekaj posebnega, ker sem jo dosegel na drugačen način. Ponavadi zmagujem v sprintih, tako da sem vesel, saj sem pokazal, da lahko zmagam tudi na drugačnih terenih.

Egan Bernal: Klanec smo želeli začeti v ospredju in Jhonatan je šel na polno. Šel je tako hitro, da ga nismo uspeli dohiteti in mu reči naj nekoliko upočasni. Poskušal sem mu slediti. Če sem sam trpel, potem si ne morem predstavljati, kaj je bilo za nami. Morda smo naredili napako, saj smo mu zares težko slediti. Ampak, tako pač je in na splošno sem zadovoljen s potekom. Morali smo poskusiti. Če se ti ponudi priložnost, jo moraš izkoristiti. Na tritedenskih dirkah se ne tekmuje zgolj na vzponih ali v vožnjah na čas. Dirko lahko dobiš ali izgubiš tudi v ešalonih ali na spustih.

Aleksander Vlasov: Čakam na naslednje gorske etape, da bidim, če sem res boljši. Danes sem se počutil kar dobro in menim, da se moja forma iz dneva v dan izboljšuje. Bil sem v ospredju in poskušal sem slediti vodilnim kolesarjem. V zadnjem kilometru sem poskušal napasti in menim, da je to bila dobra poteza. Na koncu pa nismo uspeli ujeti še zadnjega izmed ubežnikov. Zadovoljen sem z dnevom in formo. Videli bomo, kaj se bo zgodilo v naslednjih etapah.

Enric Mas: Vsi vedo, kakšno ekipo imamo tu in danes smo to pokazali. Vse do zdaj nismo prevzeli nadzora nad dirko, saj smo vedeli, kaj nas od danes naprej še čaka. Balcon de Alicante v petek in Velefique v nedeljo sta zelo zahtevna vzpona in veliko bomo stavili na ti dve etapi. Izkoristiti moramo vsako priložnost, saj vemo, da je Roglič zelo močan v vožnji na čas. S tem ima prednost.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ