Kako od Ekvadorja do Italije?

Kako od Ekvadorja do Italije?
03.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Richard Carapaz. Na letošnji dirki po Italiji - če jo bodo uspeli izpeljati - želi braniti lansko zmago. A najprej bo moral do Italije sploh priti. Očitno se bo moral pridružiti Kolumbijcem.

Richard Carapaz je po izjemnih bojih in preobratu na lanski dirki po Italiji - na njej sta blestela Primoža Roglič in Jan Polanc - prišel do rožnate majice. Seveda, kot prvi Ekvadorec. Premagal je Vincenza Nibalija in Primoža Rogliča.

Po sezoni je zapustil Movistar in prestopil v Ineos. Od začetka sezone je imel v načrtu braniti rožnato majico. Ta cilj ostaja tudi po vseh spremembah zaradi koronavirusa. Je pa seveda nastala drugačna težava. Kako iz Ekvadorja priti v Evropo. Iz Ekvadorja let seveda ne bo mogoč. Zato pa se z rojakom in tudi klubskim kolegom Jhonatanom Narvaezom ukvarjata z vprašanjem, kako ob vseh omejevalnih okoliščinah zaradi boja proti koronavirusu priti do Kolumbije.

Iz Bogote želita sredi naslednjega meseca poleteti proti Španiji. Tudi Kolumbija je sicer ukinila vse potniške polete, a vendar se je vlada odločila, da športnikom omogoči polet v Evropo. Govorimo o letu, na katerem bo okrog 200 potnikov, od tega kar 107 športnikov. Od kolesarjev do nogometašev in teniških igralcev. Ekvadorca pa vseeno še čakata, če bosta dobila dovoljenje.

S tem bi se pridružila ostalim športnikom, tudi konkurentom, kot so Nairo Quintana, Egan Bernal, Fernando Gaviria, Miguel Angel Lopez … Če bosta “povabljena”, potem se bosta morala prebiti do Bogote. Premagati bosta morala 900 kilometrov. Seveda z avtomobilom, časopis El Telegrafo pa poroča, da del poti tudi s kolesom. Sicer pa namerava Carapaz najprej nastopiti na dirki po Burgosu, ki se bo začela 28. julija. Sledil bo nastop na dirki po Poljski z začetkom 9. avgusta. Potem pa še tokrat septembrski Tirreno-Adriatico in svetovno prvenstvo konec septembra. Glavni cilj pa ostaja Giro d’Italia. Ta se bo začel 3. oktobra, končal pa 25. oktobra.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ