Kakšne so startnine za velike tri

Kakšne so startnine za velike tri
31.12.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

V zadnjih dneh smo na ciklokros dirkah priča izjemnim trobojem med Van der Poelom, Van Aertom in Pidcockom. Obenem vsi trije prejmejo zajeten kup denarja, da se pojavijo na dirkah.

Mathieu Van der Poel in Wout Van Aert sta že dolgo v ciklokros karavani in sta pravzaprav zablestela v tej kolesarski disciplini, preden sta potem temu dodala še cestno kolesarstvo. Van der Poel pa je uspešen tudi v gorskem kolesarstvu.

Tom Pidcock je najmlajši izmed trojice in je trenutno aktualni olimpijski prvak v olimpijskem krosu, je pa tudi aktualni svetovni prvak v ciklokrosu. Van Aert je trikratni svetovni prvak v ciklokrosu, Van der Poel pa štirikratni. Predvsem pa vsi trije v zadnjem obdobju prikazujejo izjemne predstave, v katerih lahko uživamo. Za razliko od cestnega kolesarstva pa tu najboljši prejmejo tudi startnine. Torej, organizator jim je pripravljen plačati, da pridejo na start.

In prav omenjeni trije so na vrhu seznama želja. In, koliko jim organizatorji ponujajo? O zneskih je v kolumni za Het Laatste Nieuws pisal nekdanji ciklokrosist Niels Albert. Mathieu Van der Poel in Wout Van Aert naj bi tako za vsak start prejela med 15 in 20 tisoč evri. Pidcock pa okrog osem tisoč evrov. Brez dvoma pa je šov, ki ga v teh dneh prikazujejo nekaj izjemnega. In prav zanimivo bo, če bodo vse to prenesli tudi na cestne dirke - cilj vseh treh so enodnevne spomladanske klasike.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ