Kdo izmed velike trojice na SP v ciklokrosu?

Kdo izmed velike trojice na SP v ciklokrosu?
29.10.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Sezona v cestnem kolesarstvu se je šele dobro končalo, a vendar je ciklokros že v polnem teku.

Vrhunec sezone v ciklokrosu zagotovo predstavlja tudi svetovno prvenstvo. To bo na sporedu konec januarja v Združenih državah Amerike, natančneje v Fayettevillu. 30. januarja bo članska dirka. Kdo pa bo tam na startu?

Seveda javnost najbolj zanimajo tri imena, ki v zadnjem obdboju blestijo predvsem v cestnem kolesarstvu. To so Mathieu Van der Poel, Wout Van Aert in Tom Pidcock. Uradnih informacij z strani njihovih klubov ali njih samih še ni. Po nekaterih podatkih naj bi se za nastop v ZDA odločila tako Pidcock, sicer član Ineosa, kot aktualni svetovni prvak v ciklokrosu Van der Poel iz Alpecin Feniksa.

A potrditve še ni. Je pa vse skupaj očitno pripravljen izpustiti Wout Van Aert. Belgijec je seveda član izbrane vrste, a Merijn Zeeman - eden izmed vodilnih mož pri Jumbo Vismi - je pojasnil, da bi si želeli, da pride Van Aert v “cestno sezono” bolj spočit. Obeneme je Zeeman priznal, da se mora z zvezdnikom še pogovoriti. Van Aert pa je dejal:

"To ne bo dirka, ki bi bila pred vrati, kot je bila v Oostendeju. Dirkati v ZDA je precej bolj naporno in zahteva posebno pripravo tudi zaradi časovne razlike. Tam moraš preživeti precej več časa." Povsem drugače očitno razmišljajo v ekipi Toma Pidcocka. Njegov trener Kurt Bogaerts je namreč dejal: "Svetovno prvenstvo bo naš glavni cilj in s to mislijo bomo delali v prihodnjih mesecih. Tom bo prvo dirko v ciklokrosu odpeljal 4. decembra. Nastopil bo na desetih do 12 dirkah."

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ