Ko te ženejo drugačni cilji

Ko te ženejo drugačni cilji
03.02.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Tao Geoghegan Hart. Zmagovalec lanske dirke po Italiji se je očitno odločil, da se "odpove" številki ena v tej sezoni. Bolj ga mika največja kolesarska dirka.

Tao Geoghegan Hart je na dirki po Italiji, ki je bila vsekakor polna preobratov in napeta vse do konca šele v zadnjem kronometru premagal Jaija Hindleyja. Britanec bi se letos lahko vrnil na Giro kot aktualni zmagovalec in bi tako seveda nosil številko ena. Očitno pa si želi novih izzivov.

"Neverjetno bi se bilo vrniti na Giro in nositi številko ena. Vendar pa menim, da kot kolesar, te številke itak ne vidiš, saj jo imaš na hrbtu. Čutil sem, da želim nekaj novega, drugačnega. Da. Največjo kolesarstvo dirko. Mislim, da tu ni težav," je za The Telegraph dejal Geoghegan Hart. Seveda je do Toura še daelč. A zdi se, da bo Ineos letos na Tour spet poslal neverjetno močno ekipo.

Samo omenimo nekatere njihove vidnejše kolesarje: Geraint Thomas, Egan Bernal, Richard Carapaz, Adam Yates, Richie Porte, Pavel Sivakov … Za Bernala še ni jasno, kakšen bo njegov program, saj se govori, da naj bi šel na Giro, a vsekakor bo na Touru zanimivo videti, kdo bo zares pravi lider. “O tem pa ne želim govoriti,” je dejal Geoghegan Hart, ki meni, da bi se v prihodnosti morda celo lahko boril za rumeno majico:

"Mislim, da mi tritedenske dirke zares ustrezajo. Še posebej zadnji teden. Na Giru sem to pokazal. Giro mi vsekakor daje samozavest, da lahko sanjam tudi o rumeni majici." Kdo izmed vidnejših kolesarjev pa naj bi torej nastopil na Giru? Vincenzo Nibali, Simon Yates, Remco Evenepoel, George Bennett, Aleksander Vlasov, Thibaut Pinot, Marc Soler, Pello Bilbao, Damiano Caruso, Mikel Landa, Davide Formolo, Bauke Mollema … Zaenkrat se zdi, da bo letos na Touru spet izjemna konkurenca.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ