Ko Vuelta ni dovolj in želiš še več

Ko Vuelta ni dovolj in želiš še več
09.09.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Luis Angel Mate, član moštva Euskaltel Euskadi se je odločil za zanimivo potezo. Po končani dirki po Španiji si ni vzel časa za premor, ampak se je odpravil na 1000 km dolgo pot.

Želel sem se preprosto usesti na kolo in oditi domov brez letala ali avtomobila. Samo z lastnim pogonom.

Kolesarji so morali na dirki po Španiji prevoziti 3417 kilometrov. Zmagovalec Primož Roglič jih je premagal v 85 urah, 55 minutah in 29 sekundah. Na cilju v Santiagu de Composteli pa je slavil tretjo zaporedno zmag v skupnem seštevku na tej dirki. Luis Angel Mate je dirko končal na 30. mestu.

Zanj je to bila deseta dirka po Španiji in že 16. tritedenska preizkušnja v dolgoletni karieri. Za Rogličem je zaostal za 1:48:17. Se je pa kolesar prokontinentalnega moštva Euskaltel Euskadi odločil, da se iz Santiaga de Compostele domov v Marbello vrne kar s kolesom. “Ko sem videl, da se bo Vuelta končala v Santiagu de Composteli, sem se takoj domislil, da bi to lahko bila prava avantura,” je dejal Mate. Kaj pa ga je navdušilo, da se je odločil za tak podvig?

Pravi, da znamenita pohodniška pot od Pirenejev do Santiaga de Compostele. Podvig je poimenoval Vuelta Vuelte. “Zdi se mi edinstvena priložnost. Tako lahko na kolesu uživam na drugačen način. Izven tekmovanja, brez stresa, pretiranega zaviranja, padcev, vatov … Želel sem se preprosto usesti na kolo in oditi domov brez letala ali avtomobila. Samo z lastnim pogonom. To je posebno potovanje, ki ga moraš opraviti, da prekineš tritedensko rutino.”

Mate se je na pot podal dan po končani Vuelti, torej v ponedeljek, 6. septembra. Na kolesu ima manjšo prtljago. “Rekel sem si, da bom na cilju v soboto in da bom že takrat imel čas za skok v morje, pa tudi že za domače kosilo,” je še dodal 37-letni Mate: “Zame je kolesarstvo več kot samo šport ali služba. Gre za način, kako dojemam življenje, kako spoznaš, kdo sploh si.”

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ