Kolesarji navijačem: Zaslužimo si več spoštovanja

Kolesarji navijačem: Zaslužimo si več spoštovanja
02.06.2019 AVTOR: DZ, vir: sirotti

V 20. etapi dirke po Italiji smo gledali pravi spektakel, videli pa smo tudi neprimerno obnašanje navijačev. V ospredju Slovenec, ki je podrl Miguela Angela Lopeza.

Na zadnjem vzponu 20. etape je prišlo do padca, ki ga je povzročil slovenski navijač. Na tleh se je znašel najboljši med mladimi kolesarji Miguel Angel Lopez. Podrl pa ga je eden izmed slovenskih navijačev, ki je tekel ob Primožu Rogliču. Lopez ga je po padcu celo udaril in prav lahko bi Lopeza komisarji kaznovali z izključitvijo. To se je v preteklosti že zgodilo, zdaj so se odločili, da Lopeza ne kaznujejo, saj je šlo za: “Človeško reakcijo”.

Lopez se je na cilju tudi opravičil: “Podrl me je na tla. Bolj nas morate spoštovati. Žal mi je za mojo potezo, vendar pa je šlo za potezo v tistem trenutku, ko sem bil še poln adrenalina.” Oglasil se je tudi legendarni športni direktor Giuseppe Martinelli, ki še vedno dela pri Astani: “Kakršnakoli kazen bi bila povsem nepravična. On je tisti, ki je padel in izgubil čas. Če bi ga kaznoval, bi to bila črna pika za kolesarski šport. Mislim, da je to normalna reakcija. Bil je na poti proti etapni zmagi. Žal mi je samo, da ni še bolj obdelal gledalca. Zaslužil bi si. Kolesarji morajo spoštovati navijače, a tudi navijači kolesarje.”

Tudi Vincenza Nibalija so novinarji vprašali, kaj meni o tem, saj je lani zaradi gledalca padel na dirki po Franciji in odstopil: “Na takih klancih, ob tako številnih gledalcih na cesti se take stvari zgodijo. Prišli so nas pogledat. Pomembno je, da je vse dobro organizirano in varno. Na šest kilometrov dolgem klancu ni težko postaviti še več ograj. Nočem zahtevati preveč od organizatorjev, a od kolesarjev se vedno veliko zahteva, mi pa prosimo zgolj za večjo varnost.” Lopez pa je dodal: “Ni varno. Velikokrat se je že zgodilo. Na Giru, Touru, Vuelti. Zaslužimo si več spoštovanja. Razumem, da je tu veliko čustev, vendar pa se trudimo, potem pa pride gledalec in te podre. Kaj pa če bi si zlomil kakšno kost in moral domov?”

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ