Kolo za odklop, novi Specialized Diverge

Kolo za odklop, novi Specialized Diverge
07.05.2020 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Potem ko se je za dva meseca ustavilo svetovno gospodarstvo, se počasi tudi v kolesarstvo vrača predstavljanje novosti. Najavljamo popolnoma novo kolo za makadamkanje, Specialized Diverge.

Zdaj še bolj kot kdajkoli prej bomo iskali trenutke za »pobeg« v naravo. S kolesom za makadamkanje pa se možnosti še razširijo.

Kolesarji vedno znova presegamo omejitve, mnoge od njih bomo lahko presegli z novim Divergom.

Novi Diverge ponuja več hitrosti za daljše razdalje in več izziva. Podrobno o tem bomo zapisali potem, ko se tudi sami z njim zapeljemo. Za zdaj se omejimo predvsem na spremembe, ki jih prinaša novi Diverge v primerjavi s predhodnikom.Kot prikazuje zgornja slike gre za kolo s prenovljeno geometrijo, ki z daljšim dosegom in položnim kotom vilice kar omogoča večjo hitrost po grobih terenih, pri tem pa se ohranja ustrezen nadzor in vodljivost.

Za udobnost po novem skrbi hidravlično blažen Future Shock 2.0, ki ohranja kolo pod nadzorom in na pravi smeri, hkrati pa blaži pred udarci dlani, roke in ramena.

Z več prostora, do več udobja, novi Diverge je oblikovan za pnevmatike do 47 mm pri 700c in 2,1'' na 650B. Ov tej priložnosti predstavljajo pri Specializedu tudi novo pnevmatiko Rhombus.

Z manj kot 1.000 grami je okvir Diverge med lažjimi v ponudbi koles za makadamkanje, mnogi med njimi pa omogočajo uporabo ožjih plaščev.

Dodaten prostor notranji SWAT predal bo po novem mesto, ki vam bo izpraznilo prenatrpane žepe na hrbtu. Za vse kar potrebujete vedno pri roki bo zdaj več prostora kar v okvirju. Dve torbici SWAT ohranjata vse suho in organizirano. SWAT predal je na voljo v petih karbonskih različicah kolesa Diverge.

V ponudbi je 11 modelov od tega 6 s karbonskim in 5 z aluminijastim okvirjem. Kolesa od modela Diverge Comp karbon navzgor imajo SWAT predal v okvirju.
Specialized S-Works DivergeSpecialized Diverge Pro karbonSpecialized Diverge Expert karbonModeli in priporočene cene:

Cena Model
9.999 € S-WORKS DIVERGE
3.999 € S-WORKS DIVERGE FRAMESET
6.999 € DIVERGE PRO CARBON
4.999 € DIVERGE EXPERT CARBON
3.799 € DIVERGE COMP CARBON
2.999 € DIVERGE SPORT CARBON
2.499 € DIVERGE BASE CARBON
2.099 € DIVERGE COMP E5
1.799 € DIVERGE ELITE E5
1.099 € DIVERGE BASE E5
2.599 € DIVERGE EXPERT E5 EVO
1.799 € DIVERGE COMP E5 EVO
50 € Pnevmatika RHOMBUS
Značke: Trgovina
Ključne besede:
Specialized Diverge
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ