Konec meseca razkrit še Giro

Konec meseca razkrit še Giro
08.11.2017 AVTOR: D. Z.
Konec meseca, natančneje 29. novembra bodo organizatorji dirke po Italiji razkrili traso naslednjega Gira. Obetajo se Zoncolan, Finestre, Etna ...

Organizatorji dirke po Franciji so traso za prihodnje leto že predstavili. Naslednji so na vrsti organizatorji dirke po Italiji.

Ti so sporočili, da bodo traso razkrili v sredo, 29. novembra v Milanu, natančneje v studio televizije RAI. Ponavadi so Italijani traso predstavili že v prvi polovici oktobra, letos pa se je vse skupaj zavleklo. Je pa že zdaj jasno, da se bo Giro kot prva tritedenska dirka v zgodovini začel izven Evrope.

Kolesarji bodo 4. maja tritedensko preizkušnjo začeli s posamičnim kronometrom v Jeruzalemu. Sledili bosta še dve etapi, potem pa že dan počitka, namenjen dolgemu transferju očitno na jug Italije. Vse ostalo ostaja skrivnost, čeprav so se pojavile že mnoge govorice, kakšna naj bi bila trasa. Po prihodu iz Izraela naj bi kolesarji najprej tri dni preživeli na Siciliji in v tem času naj bi se povzpeli na Etno. Naslednje leto naj bi se kolesarji povzpeli tudi na Montevergine di Mercogliano v Neaplju. To naj bi bil tudi ciljni vzpon. 14. etapa pa naj bi se končala na vrhu Zoncolana.

La Stampa je že poročala, da naj bi se kolesarji tik pred koncem soočili s tremi zahtevnimi etapami s ciljnimi vzponi na Pratonevoso, Jafferau in Cervinio. V 19. etapi naj bi se povzpeli še na Colle delle Finestre, ki je znan po makadamskem odseku. Giro naj bi se po letu 2009, ko je praznoval stoto obletnico spet končal v Rimu. Nekateri menijo, da bo zadnji dan na sporedu posamični kronometer. Kdo izmed "največjih " se bo odločil za nastop pa še ni znano. V zadnjih dneh so se pojavile govorice, da celo Chris Froome resno razmišlja o nastopu na Giru in potem še o nastopu na Touru. Zadnji, ki je dobil obe dirki v isti sezoni je bil Marco Pantani leta 1998.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ