Konec neverjetne serije 35. zmag. Je že začel novo?

Konec neverjetne serije 35. zmag. Je že začel novo?
16.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Neverjetne serije Mathieuja Van der Poela je konec. Lovil je 36. Zaporedno zmago v ciklokrosu, a mu ni uspelo. Naslednji dan se je že vrnil na vrh!

Mathieu Van der Poel je zmagoviti niz začel že na lanskem ciklokrosu Koppenbergcross. Potem pa ga nihče več ni mogel premagati – seveda govorimo samo o ciklokros dirkah, in ne o olimpijskem krosu ali cestni dirkah, na katerih je sicer tudi blestel. Letos je zaradi napornega urnika prav v cestnem kolesarstvu izpustil nekatere začetne dirke v ciklokrosu, a ob vrnitvi je takoj pričel zmagovati. Ubranil je tudi naslov evropskega prvaka.

V tej sezoni je dobil devet dirk zapored. Potem pa si je načrtno spet vzel krajši premor in odšel na priprave v toplejše kraje. Zdaj se je vrnil na ciklokros dirke. Ob vrnitvi pa je na dirki Hotondcross naletel na dva močnejša kolesarja . Prvo selekcijo je prestala peterica kolesarjev. To so bili Aerts, Iserbyt, Van der Poel, Meisen in Van Kessel. Kmalu je napadel Aerts in nadaljeval s samostojnim pobegom, saj si je hitro privozil pol minute prednosti.

Ob vstopu v zadnji krog je imel že minuto prednosti pred Van der Poelom. Tega pa je uspel ujeti in tudi prehiteti Iserbyt. Aerts se je veselil zmage. Eli Iserbyt je bil z 1:30 zaostanka drugi, Van der Poel pa je z 2:14 zaostanka ciljno črto prečkal na tretjem mestu. "Nisem bil dovolj dober. Vedno ciljam na zmago, vendar pa ne moreš dobiti vseh dirk. Toon je bil tokrat zelo močan. Na takih progah je vedno," je dejal Van der Poel. Nizozemec je priznal, da je za njim teden dni zahtevnih priprav.

Očitno pa si je hitro opomogel. V nedeljo je bil najboljši na dirki Vlaamse Druivencross v Overijseju. Tokrat sta pobudo po startu prevzela mlada kolesarja Eli Iserbyt in Tom Pidcock. V tretjem krogu pa je vodilna ujel in takoj tudi prehitel prav Mathieu Van der Poel. Do cilja si je po dobrih uri dirkanja privozil 14 sekund prednosti pred Pidcockom in 27 pred Quintenom Hermansom. Van der Poel je tako na prvi poti. Tu je zmagal že v letih 2015, 2016 in 2017.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ