Konec "rožnatih" upov za Thomasa (VIDEO)

Konec "rožnatih" upov za Thomasa (VIDEO)
05.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Geraint Thomas na dirki po Italiji vsekakor nima sreče. Že leta 2017 je moral predčasno zapustiti Giro. Letos je na jug Italije prišel kot eden izmed najresnejših kandidatov za končno zmago. Po odlično odpeljanem uvodnem kronometru je bil odlično na poti.

Prvi resnejši preizkus pa je predstavljala tretja etapa s ciljem na Etni. A ta je bila za Thomasa, vsaj kar se boja za skupni seštevek tiče, usodna. Že v zaprti vožnji, ko je karavana zapuščala mesto Enna je padel. Priloženi posnetki dokazujejo, da je Thomas povozil enega izmed bidonov, ki je padel tik pred njegovo kolo.

Britanec, sicer član Ineosa se padcu ni mogel izogniti in je za trenutek obležal na cesti. Kljub vsemu je nadaljeval, a posledice padca - raztrgan dres na levi strani je dokazoval, da ni šlo za nedolžen padec - so se poznale že ob vznožju zaključnega klanca.



Thomas je hitro popustil in do vrha izgubil več kot 12 minut. "Po dveh zelo lepih dneh za nas je po vsega kilometru in pol bidon priletel v sprednji obroč in Geraint je padel," je dejal športni direktor pri Ineosu Matteo Tosatto:

"Geraint sprva ni čutil večjih bolečin in se je ob nadaljevanju celo bolje počutil. V zadnjih 45 kilometrih, ko so kolesarji premagovali strmejše vzpone pa se je stanje poslabšalo. Za njim je slab dan. Zato se je odločil, da klanec prevozi v svojem ritmu, konča etapo in počaka na zdravniški pregled."

Uradni zdravnik ekipe Phil Riley je sporočil, da je Thomas prejel močan udarec v levi kolk in ramo. Po etapi so ga odpeljali na rentgensko slikanje: "Prvotno slikanje so pokazale, da ni nič zlomljenega. Počakali bomo do jutra." Sicer pa je za Britanci slab dan na Giru. Tudi Simon Yates je v primerjavi s konkurenti izgubil več kot tri minute.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ