Konec sanj o rožnati majici: Bradley Wiggins in Ryder Hesjedal odstopila!

Konec sanj o rožnati majici: Bradley Wiggins in Ryder Hesjedal odstopila!
17.05.2013 AVTOR: D. Z.
Še pred startom nadaljše etape na letošnji dirki po Italiji sta odstopila dva favorita Ryder Hesjedal in Bradley Wiggins.

Bradley Wiggins odstopil zaradi vnetja pljuč
Oba kolesarja sta že pred 13. etapo izgubila vse možnosti za končni uspeh, zdaj pa sta se odločila, da odnehata. Kot smo že pisali, Bradley Wiggins je zbolel. Poleg prehlada, ki ga je mučil že nekaj dni, je utrpel še vnetje pljuč, tako da je s težavo končal 12. etapo.

»Bradleyja smo ponoči opazovali in zjutraj smo se po posvetu z zdravnikom odločili, da ga umaknemo z dirke. Vnetje pljuč se je še poslabšalo, naša največja skrb pa je vedno zdravje naših kolesarjev, « je medijem dejal glavni mož ekipe Sky Dave Brailsford.

»Bradley se bo že danes vrnil na zdravljenje v Veliko Britanijo. Najprej si bo spočil. Upamo pa, da ga bomo čimprej spet videli na cesti. Kot strastni kolesar je želel nadaljevati, vendar tega zaradi zdravstvenih razlogov ni mogel, « je še pojasnil Brailsford.

Ryder Hesjedal ne ve, kaj je narobe
Slabo vest so sporočili tudi iz moštva Garmin Sharp. Ryder Hesjedal je na letošnji dirki po Italiji branil lansko zmago v skupnem seštevku. A Kanadčan je v zadnjih dneh povsem pogorel in najboljšim preprosto ni mogel slediti. »To je boleče. Tukaj sem si želel biti. Zaradi ekipe, ljudi, ki so me podpirali in mi pomagali priti do tukaj. Vse priprave sem posvetil dirki po Italiji in ob prihodu sem se počutil odlično. A od kronometra naprej sem zelo trpel. Zaenkrat ne vemo, kaj je narobe, « je priznal Ryder Hesjedal.

Nadaljeval je, da bi lahko šlo za virus, alergijo, ali pa preprosto za to, da je v vožnji na čas pretiraval in je »pokuril « preveč energije: »Karkoli je. Stanje se slabša. Že 12. etapa je bila preprosto preveč. Vem, da so vsi trpeli, vendar sem se po posvetu z zdravniki odločil, da je bolje, če se vrnem domov in opravim zdravniški pregled. « Hesjedal je še poudaril, da je naredil vse, da bi častno branil številko ena na njegovem hrbtu. Iz moštva so sporočili, da je zdravje kolesarja zanje najbolj pomembno.

Odstopil tudi Nacer Bouhanni
Tudi francosko moštvo FDJ je pred 13. etapo ostalo brez enega kolesarja. Govorimo o njihovemu najuspešnejšemu predstavniku na letošnji dirki. To je sprinter Nacer Bouhanni. Francoz je sporočil, da je zaradi zelo zahtevne trase in predvsem zaradi slabega vremena zelo utrujen. Bouhanni je v 12. etapi v boju za drugo mesto prehitel Luko Mezgeca.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ