Koren pred krstnim nastopom med elito

Koren pred krstnim nastopom med elito
14.01.2010 AVTOR:
»Smo ravno pozajtrkovali. Ob desetih gremo na trening,« nam je dejal Kristjan Koren, ko je bila pri nas ura že skoraj polnoči. Pri nas 0 stopinj, pri njih pa? "Toplo je, toplo," je bil kratek z opisom vremena Koren.
Koren je namreč po dolgi vožnji vendarle prispel v Avstralijo, natančneje v mesto Adelaide, kjer bo začel svojo avanturo med kolesarsko elito. »Dolga pot je za nami, saj smo iz Rima leteli v Malezijo in šele potem sem. Ko smo pristali, smo bili nekoliko razočarani nad vremenom, saj je bilo oblačno in deževno,« je dejal Koren, ki pa je že naslednji dan spoznal prijaznost podnebja dežele Tam spodaj, kjer bo od 19. do 24. januarja nastopal na dirki Tour Down Under.

Tam bodo tudi številni izjemni kolesarji, na čelu z Lanceom Armstrongom: »Kolesarji vseh ekip smo v istem hotelu. Prav zato bo prav zanimivo opazovati te glavne zvezde, tudi Armstronga.« Sicer pa je Koren poudaril, da svojih priprav doma ni mogel izvesti tako, kot si je želel in tako kot je imel v načrtu: »Nekoliko me je strah, saj ne vem, kako sem pripravljen v primerjavi z ostalimi kolesarji. Doma nam je vreme kar precej ponagajalo in mi je tako podrlo plane treninga. Poleg tega sem bil zdaj zaradi poti še dodatne tri dni brez kolesa. Res sem nekoliko nervozen in komaj čakam start, da vidim, kako se bo vse skupaj razpletlo. Vsi pravijo, da bo kar pestro.«

Poleg Kristjana Korena bo na dirki nastopal še novopečeni kolesar Astane Gorazd Štangelj, ki bo v svojih vrstah imel zmagovalca lanske dirke Tour Down Under domačina Allana Davisa. Ta je šele pred nekaj dnevi zaradi finančih težav Quick Stepa prestopil v kazahstansko moštvo.

(dč)
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ