Koronavirus: Primož Roglič ostal brez dveh pomočnikov

Koronavirus: Primož Roglič ostal brez dveh pomočnikov
02.05.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Zagotovo ob nepravem času! Pri Jumbo Vismi so morali v zadnjem trenutku sprejeti nekatere spremembe v ekipi za dirko po Italiji.

Potem ko je moral zaradi koronavirusa nastop na dirki po Italiji odpovedati Giulio Ciccone, se je koronavirus očitno razširil tudi med kolesarji Jumba Visme. Že na dirki Liege-Bastogne-Liege niso mogli nastopiti v sprva predvideni postavi, zdaj pa je koronavirus udaril tudi med tistimi, ki bi morali nastopiti na prihajajoči dirki po Italiji.

Brez nastopa bosta zaradi pozitivnega testa na Covid-19 ostala izkušeni Robert Gesink in svetovni prvak v vožnji na čas Tobias Foss. Oba sta imela nastop na Giru v načrtu že od začetka sezona in sta bila predvidena za pomembna pomočnika Primožu Rogliču. Oba sta v preteklih dneh nastopala na dirki po Romandiji. Zanimivo. Sprva se je domnevalo, da bo koga izmed teh zamenjal mladi Thomas Gloag, ki je bil s preostalimi tudi na pripravah na Teideju.

A zdaj sta oba prej omenjena kolesarja zamenjala dva izkušena mojstra za vožnjo na čas Jos Van Emden in Rohan Dennis, ki je že naznanil, da je to zanj zadnja sezona v karieri. Jumbo Visma je morala že predtem sprejeti odločitev, da na Giru ne bo poškodovanega Wilca Keldermana. Zamenjal ga je Sepp Kuss. Primož Roglič se sicer vrača na dirko po Italiji po letu 2019. Takrat je bil na koncu tretji in je kot prvi Slovenec tritedensko dirko končal na stopničkah.

Kdo bo torej Rogliča podprl pri napadu na rožnato majico? Jan Tratnik, Edoardo Affini, Koen Bouwman, Rohan Dennis, Jos Van Emden, Michel Hessmann in Sepp Kuss. Gre torej za mešanico izkušenj in mladosti. Hessmann je med najmlajšimi, saj je lani blestel še na dirki Tour de l'Avenir. Jan Tratnik se vrača na Giro in je naredil vse, da bi bil v najboljši formi prav za to dirko. Bouwman je bil lani odličen na Giru. Dennis je v dresu Ineosa do zmage na Giru pomagal Geogheganu Hartu.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ