Kranjec Žagar in Žakljeva državna prvaka v ciklokrosu

Kranjec Žagar in Žakljeva državna prvaka v ciklokrosu
17.01.2022 AVTOR: N. Gr., foto: KZS

V Novi Gorici je potekalo državno prvenstvo v ciklokrosu, kjer se je v okrnjeni zasedbi veselil naslova državnega prvaka Matic Kranjec Žagar, sicer kolesar Calcita. Med ženskami je bila najhitrejša Tanja Žakelj.

Letošnja sezona ciklokrosa je vrhunec doživela v Stožicah, ko sta se na praznični dirki pomerila tudi Tadej Pogačar in Luka Mezgec, je pa njuna udeležba poskrbela za večjo prepoznavnost tudi ostalih dirk v letošnjem koledarju.

Zasedba na državnem prvenstvu, v drugih državah so povečini prvenstva potekala teden dni prej, je bila nekoliko okrnjena, ker je kar nekaj kolesarjev v teh dneh odšlo na priprave, tudi vodilni v slovenskem pokalu Mihael Štajnar in zmagovalec zadnje dirke v Ajdovščini Matevž Govekar.

Z dobrimi nogami se je izkazal Matic Kranjec Žagar, sicer gorski kolesar Calcita, ki je zdržal hud ritem in bil po 50 minutah in enem krogu, kakor je bila zastavljena dirka, najhitrejši na ciljni črti. Naslova državnega prvaka se je veselil pred Robertom Jenkom (MebloJOGI Pro-Concrete) in Jakobom Medvedom (Izvir Vipava).

Gorskokolesarski dvoboj pripadel Žakljevi

V ženski konkurenci se je tik pred zdajci za nastop odločila Tanja Žakelj, spodbudila jo je sotekmovalka iz MTB vrst Vita Movrin in obe sta se udarili za naslov prvakinje v Novi Gorici. Hitreje je začela mlajša Movrinova, ki pa v vetru ni zdržala vseh 40 minut v ospredju, zato je Žakljevi v zadnji tretjini dirke uspelo izkoristiti bogate izkušnje in ubraniti naslov državne prvakinje.

Med starejšimi mladinci je zmagal Marcel Gladek (MBK Črni Vrh), med mlajšimi pa Vid Murn (KK Adria Mobil).

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ