Kravos ponovil lanski uspeh, preizkusil se je Kristijan Koren

Kravos ponovil lanski uspeh, preizkusil se je Kristijan Koren
11.11.2017 AVTOR: D. Z.
Črne njive nad Ilirsko Bistrico. Matej Kravos je dobil dirko med najboljšimi. Med člani nad 40 let najboljši Marjan Jauk.

Drugo dirko slovenskega pokala v ciklokrosu so organizirali na Črnih njivah nad Ilirsko Bistrico. Po uspešno izpeljani prvi preizkušnji v Podskrajniku, so šele drugič organizirali tudi to preizkušnji.

In spet nadvse uspešno. Najprej pa omenimo kar najmočnejši dve kategoriji. Kolesarji so se morali boriti na 2,2 km dolgem krogu, vozili pa so 45 minut in dodatni krog. Tokrat zaradi klubskih obveznosti ni bilo prvih dveh s prve dirke Roka Korošca in Mateja Mugerlija, a boj je bil vseeno napet, na startu je bil tudi Kristijan Koren, letos še član moštva Cannondale Drapac.

A vse od začetka 45 minut dolge dirke je vodil Kravos. Sledil mu je le Primož Obal. Zdelo se je, da bo boj za zmago napet, a je imel Obal težave s kolesom in ga je moral kar dvakrat zamenjati. Kravos je nadaljeval v svojem ritmu, Obal se mu je proti koncu sicer približeval, a je bilo prepozno. Na tretjem mestu se je dolgo vozil Matej Dakskobler, ki pa je v drugi polovici dirke popustil. Njegovo mesto je prevzel Kristijan Koren, ki se je zaradi težav s kolesom tudi ustavil v boksu, a vendarle nadaljeval z dirko.

Sledila sta Marjan Jauk in Mitja Tancik, oba v kategoriji nad 40 let. Na koncu se je Kravos veselil druge zaporedne zmage na tej dirki. Drugi je bil Obal, tretji Koren. V kategoriji nad 40 let je bil najboljši Marjan Jauk. Drugo mesto je zasedel Mitja Tancik, tretji pa je bil zmagovalec ciklokrosa v Podskrajniku Matej Dakskobler. Sicer pa so dirko na nekoliko krajšem krogu prvi začeli najmlajši. Torej dečki do 15 let. Jure Rus je bil spet prepričljivo najboljši, drugo mesto pa je zasedel Aljaž Petek, ki je v zadnjem krogu zlomil menjalnik in je kolo tako moral prinesti na cilj.

Tretji je bil Marcel Skok, medtem ko je bila pri deklicah edina predstavnica Neja Kalan. Najboljši med mladinci je bil Anže Skok, ki je premagal Fabijana Kralja in Aleša Skoka. V kategoriji ženske nad 15 let je bila najboljša Michaela Jauk. Druga je bila Meta Špacapan, tretja pa Edina Zejnić. Prihodnji teden se bo pokal v ciklokrosu nadaljeval z dirko v Škofji Loki.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ