Kristijan Koren razkriva: Od tri do štiri tisoč metrov nadmorske višine dnevno

Kristijan Koren razkriva: Od tri do štiri tisoč metrov nadmorske višine dnevno
08.03.2016 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren čaka na začetek dirke Tirreno-Adriatico. Tam bo pomočnik predvsem Rigobertu Uranu.
10 dni na višini
Tirreno-Adriatico bo za Kristijana Korena prva World Tour dirka v tej sezoni. Začetek priprav ni bil ravno vzpodbuden, saj je imel v pripravljalnem obdobju težave z zdravjem. Zdaj so vse težave za njim. Nastopil je že na dirki po Algarveju. Potem pa je odšel na priprave na visoko nadmorsko višino. Deset dni je preživel na Teideju.

»Sam sem bil na pripravah deset dni, vendar so bili nekateri tam tudi po 16 dni. Skupno nas je bilo devet. Na srečo sem tja prišel potem, ko so tam prestali že najhujše. Zaradi snega, ki ga tam že več let ni bilo tri dni sploh niso trenirali. Lahko so bili samo na trenažerjih. Sicer pa nas je bilo tam spet kar precej. Tudi kolesarji Astane in Katjuše. Tudi Rodriguez, Zakarin, Tiralongo in Aru, « je razkril Koren.

16 ur treninga v treh dneh
Na teh pripravah je bil tudi Rigoberto Uran, Kolumbijec, ki bo na večini letošnjih dirk vse tja do italijanskega Gira računal na Korenovo pomoč. In, kakšne priprave so tam opravili kolesarji Cannondala?

»Prve dni se moraš nekoliko aklimatizirati na visoko nadmorsko višino, saj ne moreš kar takoj trenirati na polno. Potem pa smo opravili tri dni daljših treningov. Dvakrat po pet ur in enkrat šest ur. Sledil je dan premora. Intervale smo tudi opravljali, le da to počneš nekje do tisoč metrov nadmorske višine. Potem se proti vrhu lahko samo še voziš. Na dan smo v povprečju premagali po nekje tri do štiri tisoč metrov nadmorske višine, « je še pojasnil Koren.

Takoj po vrnitvi zmaga
Po vrnitvi pa jih je že takoj čakala enodnevna dirka prve kategorije Industria &Artigianato. Tam so prav kolesarji Cannondala pokazali največ. Zmagal je Simon Clarke, Rigoberto Uran je bil četrti, Ramunas Navardauskas pa šesti.Vsi ti kolesarji bodo nastopili tudi na Tirreno-Adriatico. »Upam, da sem že dober. Tudi na Algarveju sem bil z dneva v dan boljši. Na tej dirki pa je bilo zelo mraz. Pa tudi dež, tako da sem imel ves dan trde noge. Sicer pa bosta Uran in Formolo najbrž naša glavna aduta. Videli bomo, kako se bo vse skupaj odvijalo. Smo pa kar dobra ekipa, morda tudi za ekipni kronometer, « je še dodal Koren.

Urnik je zdaj vse bolj pester, tako da ga doma ni prav veliko: »Že po Algarveju bi sicer lahko šel za več časa domov, vendar pa sem se odločil za priprave. Bom pa po Tirrenu odšel za dva dni domov, potem pa se bom vrnil dan pred klasiko Milano-Sanremo. « Po tej klasiki bo morda dobil tudi sam kakšno priložnost, saj bo nastopil na krajši etapni dirki De Panne. Sledil bo nov odhod na višinske priprave. Tam bo vztrajal 16 dni. Potem pa še dirka Amstel Gold Race in glavni cilj njegovega kapetana – Giro d'Italia. Koren bo na Giru nastopil sploh prvič.

 

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ