Kristijan Koren zapušča Cannondale

Kristijan Koren zapušča Cannondale
09.08.2017 AVTOR: D. Z.
Tudi Kristijan Koren bo v sezoni 2018 član moštva Bahrain Merida. Od leta 2009 je bil vseskozi član iste ekipe, ki pa je medtem zamenjala lastnika.

Očitno je tudi za Kristijana Korena napočil čas, da zamenja ekipo. Iz moštva Bahrain Merida so sporočili, da bo v sezoni 2018 postal njihov član.

Tako bo očitno še eden izmed vrste Slovencev, ki vozijo oziroma delajo v tem moštvu. Pred dnevi smo že poročali, da bo tam vozil tudi Matej Mohorič. Zdaj pa še Kristijan Koren. Primorec je leta 2009 prvič nastopil med elito, takrat kot član Liquigasa. Vseskozi je bil član tega moštva, ki je vmes zamenjalo lastnika, sponzorje … vseskozi pa je vozil na kolesih Cannondale.

Letos je še član moštva Cannondale Drapac, ki ga vodi Jonathan Vaughters. “Po osmih letih v zelo podobnih sredinah je napočil čas za spremembo. Vodstvu moje prve profesionalne ekipe Liquigas Cannondale, ki mi je leta 2009 omogočilo prestop med elito se zahvaljujem. Ob tej priložnosti pa bi se rad zahvalil tudi zaenkrat še moji ekipi Cannondale Drapac. Lepo je bilo, a veselim se tudi novih izzivov, ” je med drugim v izjavi za javnost ekipe Bahrain Merida dejal Kristijan Koren. Spet bo združil moči s prej omenjenim Mohoričem, prvič bo v isti ekipi s še enim Primorcem Borutom Božičem.

V preteklosti je Vincenzu Nibaliju pomagal do tretjega mesta na dirki po Franciji … “V Bahrainu Meridi bom končno lahko spregovoril tudi v slovenščini, saj nas bo tam kar nekaj Slovencev. Obenem se že veselim ponovnega sodelovanja z Vincenzom Nibalijem. Bil sem že član ekipe, ko je leta 2012 na Touru zasedel tretje mesto, zdaj mu bom z veseljem spet pomagal do novih zmag. Le v drugačnem dresu in na drugačnih kolesih. ” Natančneje na Meridah. Koren, ki je letos sploh prvič od leta 2009 ostal brez nastopa na dirki po Franciji, je še dodal: “Najprej želim v tej sezoni dostojno zastopati ekipo Cannondale Drapac. ”

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ