Kristijan Koren: Pozorni na veter

Kristijan Koren: Pozorni na veter
12.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Bili smo v ospredju, ker nismo vedeli, kako bo pihalo," je napadlano vožnjo Bahraina Merida v zaključku 2. etape dirke po Italiji pojasnil Kristijan Koren.

Moštvo Bahrain Merida je v drugi etapi prav v okolici krajev, kjer je Vincenzo Nibali živel, ko je še dirkal v mlajših kategorijah krepko pospešilo. Kristijan Koren in Grega Bole sta bila med aktivnejšimi. Razlog za tako vožnjo pa so bile ozke ceste in morebitni veter.

"Nismo vedeli, kako bo pihalo skozi te manjše vasi. Tako smo manj tvegali, ker smo se vozili v ospredju. V ozadju je bilo vse na elastiki. Sicer pa moramo biti okrog Nibalija. Tudi v sprintu, da ne izgublja dragocenih sekund," je dogajanje pojasnil Kristijan Koren.

Kaj pa lahko prinese nadaljevanje? Hierarhija je v ekipi Bahrain Merida jasna. Imajo enega in edinega kapetana.

Primorec je zaenkrat zadovoljen s formo, kar je dokazal na uvodni vožnji na čas:
"Še sam nisem vedel, kako dober sem. Prvi dan je bil prolog in nismo imeli posebnih pričakovanj. Videl sem, da se noge vrtijo, in da sem opravil dobro delo na treningih." 

"Natančno vemo, po kaj smo prišli sem. Prvo ime je Nibali. Vse je podrejeno njemu. Jutri je bolj odprt teren in bi lahko tudi pihalo, tako da bi se lahko kaj razbilo tudi na veter. Zato od starta do cilja sto procentno."

Najboljši Slovenec v 2. etapi pa je bil Jan Polanc, ki je bil 22. Obenem je opravil tudi veliko dela pri lovljenju ubežnikov, saj je prirpavljal teren za sprinterja pri UAE Team Emirates Fernanda Gavirijo.
"Bolj ali manj smo poskušali pripeljati skupino do cilja. To se je tudi zgodilo. Žal je zmagal Ackermann in ne naš kolesar. Svojo nalogo pa sem opravil, tako da bodo še druge priložnosti," je za RTV Slovenija povedal Polanc, ki je bil zadovoljen tudi z odpeljanim uvodnim kronometrom: "V redu je bilo. Nisem mogel v tistem svojem ritmu. V drugem delu klanca sem imel visok srčni utrip, ampak zame v redu. Bi pa ob tej priložnosti čestital Rogliču, ker mislim da je včeraj res opravil izjemno delo."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ