Kristijan Koren: Pritiska zaenkrat ne čutimo

Kristijan Koren: Pritiska zaenkrat ne čutimo
04.05.2017 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren, ki se lahko pohvali s sedmimi zaporednimi nastopi na dirki po Franciji bo letos sploh prvič nastopil na dirki po Italiji.

Kristijan Koren bo doživel prav poseben krst. Sploh prvič bo nastopil na dirki po Italiji, potem ko je bil vsako leto prisoten na dirki po Franciji.

»Zaenkrat ni nobenega pritiska v ekipi. Morda zato, ker je tudi ekipa vedno pod večjim pritiskom na Touru. Zdi se mi, da je vse bolj sproščeno, ni tako kot na Touru, « je dejal Kristijan Koren in dodal: »Zame je to, kot bi prišel na kakšno enotedensko dirko. Morda tudi zato, ker imam še bolj svežo glavo, tako da počakajmo prvo etapo. Smo tudi v manjši vasi in nismo pri obali. Sicer pa so mi vsi rekli, da to čisto druga pesem kot na Touru. «

Seveda bo tudi na dirki po Italiji opravljal vlogo zvestega pomočnika. Glavna kolesarja bosta Formolo in Rolland. »Že pred dnevi so nam po mejlu poslali, kakšne naloge ima vsak kolesar. V tistih etapah, ki bodo odločale in bomo morali v ospredju voziti kolesarje za skupni vrstni red, bom pomočnik na ravninskih delih. Ko bo etapa po meri ubežnikov, bom tudi sam lahko poskusil z begom. Strah me ni in komaj čakam, da se vse skupaj začne. «

Sicer pa je Koren opozoril, da tudi prve etape ne bodo tako lahke, kot mnogi menijo, saj gre za razgibano traso: »Tu smo bili že na pripravah. Prave ravnine ni. Je, kot bi se vozil po našem Krasu, tako da bo pestro od prvega dneva. Zadnji teden pa je ekstremno zahteven. Dirka bo zelo težka. « Seveda je sledilo klasično vprašanje. Kako dobro je Koren pripravljen v tem obdobju?

»Na dirki po Romandiji sem dobil občutek, da sem dobro pripravljen. Sicer nisem vozil na polno, saj so mi rekli, naj raje hranim moči. Poleg tega sem bil prej skoraj en mesec brez dirk, tako da sem lahko treniral in se pripravljal na Giro. « Kaj pa po Giru? Se mu morda obeta tudi nov nastop na dirki po Franciji? »Na širšem seznamu za Tour sem, vendar pa o tem zdaj ne razmišljam. Po Giru bom zagotovo nastopil ali na Dauphineju ali na dirki po Švici. Će pa bom šel na Tour, se bom temu najbrž odpovedal. « A najprej dirka po Italiji.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ