Kristjan Koren pred SP: Včasih je treba tudi zamižati

Kristjan Koren pred SP: Včasih je treba tudi zamižati
06.09.2011 AVTOR:
Kristjan Koren bo na svetovno prvenstvo na Dansko odšel kot pomočnik najboljšim. Zaveda se, da ga čaka težko delo, saj si želi pomoč reprezentančnim kolegom nuditi tudi v samem zaključku dirke.

Kaj si želite od svetovnega prvenstva?
Vem, da tja odhajam v vlogi pomočnika in velikih pričakovanj nimam. Glavna favorita reprezentance bosta skoraj zagotovo Bole in Božič. Upam, da bom ob njiju zdržal vse do zadnjega kroga. V sprintu pa upam, da bom tisti pravi in da ju bom pripeljal do zadnjih metrov. To bo povsem drugačna dirka. Že v Plouayju smo videli, da se dolžina, več kot 250 kilometrov pozna. V zadnji uri so noge povsem drugačne. Čaka me še en mesec treningov in tudi dirki v Kanadi, ki bosta prava priprava za svetovno prvenstvu, kjer upam, da bom dobro pripravljen.
 
Kako mora pomočnik odpeljati tiste zadnje kilometre, ko poskuša svojega kapetana pripeljati v čim boljši položaj?
Tisti, ki se vsaj malo spozna na kolesarstvo ve, da gre v takih sprintih resnično na nož. Tu se ne pozna prijateljstva. Na levi in desni strani so ograje in tvegaš res veliko. Nekajkrat tudi zamižiš, da lahko greš mimo kolesarja. Zadnji kilometer je resnično ubijalski. Zato upam, da bo noga prava in da bomo za Boleta in Božiča lahko naredili vse, da ju pripeljemo v sprint.

Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ