Lampre je za Štanglja zgodovina

Lampre je za Štanglja zgodovina
01.04.2008 AVTOR:
Z nekajtedenskim zamikom in z mojim odločnim vztrajanjem sem vendarle prejel tudi elektronsko pošto s strani Gorazda Štanglja, katerega vsebina razrešuje dilemo o njegovem statusu.
Zadeva se nanaša na članek Štangelj brezposeln.

Njegove izjave samo potrjujejo navedbe njegovega zdaj tudi že bivšega delodajalca, ekipo Lampre- Fondital, da pretečena pogodba ni bila podaljšana in tudi nikoli ne bo. Kot mi je sam navedel vzrok odpusta, ta, sicer prikrito, tiči v njegovi starosti, saj da ni več sposoben držati ritma najboljših, uradno pa bodo Italijani, tako Štangelj, v kratkem poročilu za javnost navedli, da želijo imeti v svoji sredini čim več domačih kolesarjev in da bodo tujci pri njih vedno teže dobivali svoje mesto.

Taka naj bi bila namreč nova filozofija moštva. Je torej negotova tudi prihodnost Simona Špilaka, ki je tako zablestel na začetku sezone?

Grenkobo ob tem spoznanju je bilo celo čutit skozi besede Gorazdovega sestavka. Kako ne!

Tako ima eden najboljših »vodonoscev« v kolesarski karavani zadnjih let danes tudi uradno status brezposelnega. O koncu kariere naglas še ne razmišlja, a upanje je vse manj, saj bo v roke sredi sezone težko dobil ponudbo katere od ProTour ekip. Namignil je, da ga zanima tudi katera od slovenskih ekip, a da konkretne ponudbe z nobenega konca še ni prejel.AP
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ