Lechnerjeva slavila v blatu Hoogerheideja

Lechnerjeva slavila v blatu Hoogerheideja
27.01.2015 AVTOR: Matej Zalar
Eva Lechner, ki bo na nekaj cestnih dirkah nosila dres ekipe BTC City Ljubljana, je zmagala na ciklokrosu za svetovni pokal.
Eva Lechner spada med najboljše gorske kolesarke, nastopa pa za ekipo Colnago Sudtirol. Pisali smo že, da se je pred letošnjo sezono odločila, da bo na nekaterih cestnih dirkah branila barve najboljše slovenske ekipe BTC City Ljubljana.

Lechnerjeva, petkratna italijanska državna prvakinja v ciklokrosu, je tik pred svetovnim prvenstvom očitno v izvrstni formi. V Hoogerheide je pripotovala neposredno s priprav na Gran Canarii, za povrh pa je še nekoliko zbolela. 29-letnica je na blatni progi v Hoogerheideju v zaključku deklasirala tekmice in dosegla prvo zmago v svetovnem pokalu. Prehitela je svetovno prvakinjo na cesti Pauline Ferrand-Prevot in Katerine Nash.

Italijanka je že lani na svetovne prvenstvu osvojila srebrno medaljo, po zmagi na Nizozemskem pa bo tokrat prvič nastopila v vlogi prve favoritinje: "Seveda je moj cilj še ena medalja. Dirka mi ustreza, zelo zanimivo bo tudi zaradi vremenskih pogojev, saj bomo dirkali v snegu in ledu. Današnja zmaga bo izvrstna motivacija," je po dirki občutke strnila Lechnerjeva.

Kljub četrtemu mestu na zadnji dirki se je prepričljive zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala veselila Belgijka Sanne Cant, ki nastopa za ekipo Enertherm - Bkcp. Drugo mesto je osvojila Ellen Van Loy, tretje pa Katy Compton.
Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ