Liege: Rodriguezu tudi približanje popolnosti ni pomagalo pri boju z Martinom

Liege: Rodriguezu tudi približanje popolnosti ni pomagalo pri boju z Martinom
22.04.2013 AVTOR: D. Z.
Veliki zmagovalec Daniel Martin in veliko poražencev. Ponujamo vam odzive po zadnji izmed serije klasik Liege-Bastogne-Liege.

Daniel Martin (1. Mesto, Garmin Sharp):
"Zjutraj sem poklical očeta in mu rekel, da je to ena izmed osmih priložnosti, ki jih bom še imel, da dobim to dirko. Moram jo zmagati. Letos sem naredil korak naprej. Zame je to zlato leto. Tudi v ekipi mi letos bolj zaupajo. Vlada izjemno vzdušje. Fantje so mie ves teden govorili, da imam dobre možnosti za zmago. To mi je dalo še dodatno motivacijo. Celotna ekipa je odpeljala odlično dirko. Ves čas so me branili. Že pred začetkom smo se dogovorili, da sva kapetana dva in da bo Ryder napadel pred mano. Na St. Nicolas sem moral pokrivati napade, on pa je vztrajal v hitrem tempu. Zdaj mi je žal, da me ne bo na Giru, kjer bi mu vrnil uslugo. Ko sem prišel do Rodrigueza, boja za zmago nisem hotel biti v sprintu. Moral sem napasti."

Joaquim Rodriguez (2. mesto, Katjuša):
"Mislim, da sem odpeljal skoraj popolno dirko. Tudi po zaslugi klubskih kolegov. Naredili smo vse, kar smo lahko. Napadel sem na najboljšem mestu, vendar me je Martin ujel. Najprej sem mislil, da me lovi Scarponi, tako da sem menil, da bi v sprintu še imel nekaj možnosti. Ko pa sem videl, da je to Martin, mi je postalo jasno, da me bo premagal. Vseeno menim, da nam je uspelo iztržiti dober rezultat. Za nami je lep teden v Ardenih. Zdaj sledi počitek in potem priprave na Tour de France. Moj naslednji cilj."

Alejandro Valverde (3. mesto, Movistar):
"Vesel sem, da sem spet na odru. Zadovoljen sem s tem, kar sem dosegel v Ardenih. Dva odra na treh dirkah. To ne doseže vsak. Jasno je, da sem prišel po zmago, vendar pa so na to upali vsi največeji kolesarji. Martin in Purito sta bila močnejša, zato moram biti zadovoljen s tretjim mestom. Zdaj se bom poskušal spočiti in se pripraviti na dirko po Romandiji. To bo moja zadnja dirka pred pripravami na Tour de France."

Michele Scarponi (5. mesto, Lampre Merida):
"Iskal sem odgovore pred Girom. In našel sem jih. Jaz sem bil tisti, ki je bil pobudnik odločilnega napada in menim, da je za mano lepa dirka. Izkazala se je tudi ekipa. V zaključku mi je nekoliko zmanjkalo, da bi lahko ostal v Rodriguezovem zavetrju, vendar sem zadovoljen, saj več kot toliko nisem mogel narediti."

Enrico Gasparotto (6. mesto, Astana Pro Team): Menim, da je danes zmagal najmočnejši. "Meni in Vincenzu je na St. Nicolasu zmanjkalo dvesto ali tristo metrov. Potem pa je Nibali pokazal svojo nesebičnost. Ne da bi ga sploh prosil, je narekoval ritem in mi pomagal. To šesto mesto je lep rezultat in dosegel sem ga tudi po njegovi zaslugi."

Philippe Gilbert (7. Mesto BMC):
"Na taki dirki mi je manjkalo še nekaj odstotkov do prave forme. In prav ti odstotki naredijo veliko razliko. Do St. Nicolasa je bila dirka zelo zaprta in ekipa je opravila izjemno delo. Na Colonsteru nas je bilo še veliko in v tem smislu je za nami dober dan. Le, da je meni manjkalo nekaj več. Lepo, da sem pred domačimi gledalci lahko dirkal v majici svetovnega prvaka."

Ryder Hesjedal (8. mesto, Garmin Sharp):
"Rečem lahko, da smo rešili naše nastopanje na klasikah. Zdaj prihajam v pravo formo za Giro, čeprav sem tudi tukaj imel vlogo favorita. Biti del zmagovalne ekipe je neverjetno. Forma za Giro se dviga. Vse je v najlepšem redu."

Vincenzo Nibali (23. mesto, Astana Pro Team):
"Manjkala mi je eksplozivnost. Brez te pa ne moreš dobiti takih klasik. Ko sem se tega zavedel, sem se odločil, da pomagam Gasparottu, saj je bil najhitrejši in v sprintu bi lahko dosegel dober rezultat. To se je potem tudi zgodilo."

Daniel Moreno (52. mesto, Katjuša):
"Škoda. Danes nisem imel sreče. Pred St. Nicolasom sem padel in balance nikakor nisem mogel nastaviti na pravo mesto, tako da sem izgubil preveč časa. Prepričan sem, da bi v nasprotnem primeru v prvi skupini bila dva kolesarja Katjuše. Mogoče nama bi potem uspelo doseči še kaj več. To bi lahko bil popoln epilog neverjetnega tedna."

Alberto Contador (57. mesto, Saxo Tinkoff Bank):
"Počutil sem se precej bolje, kot sem predvideval. Zato sem zadovoljen. Prvi del sezone sem končal z dobro predstavo. Menil sem, da je Cote de Colonster priložnost zame. Poskusil sem, vendar se ni izšlo. V lovu za Hesjedalom mi nihče ni pomagal, nisem pa hotel vsega narediti sam.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ