Ljubljana bo gostila štart ženskega Gira!

Ljubljana bo gostila štart ženskega Gira!
05.11.2014 AVTOR: Matej Zalar
Leto 2015 bo prineslo nov mejnik za slovensko žensko kolesarstvo, saj bo štart 26. Gira za ženske potekal v slovenski prestolnici.
Giro Rosa je največja etapna dirka za ženske na svetu, in zato tudi ena najpomembnejših v koledarju. Letos je na tej preizkušnji zelo dobro nastopala tudi slovenska ekipa BTC City Ljubljana, prihodnje leto pa se bodo lahko dokazovale na domačih tleh, saj bosta prolog in prva etapa 26. izvedbe Gira Rosa v Ljubljani. 

Dogovor so podpisali župan MO Ljubljana Zoran Janković, častni predsednik promocijskega komiteja UWCT 2014 Jože Mermal in direktor dirke Giuseppe Rivolta. Na srečanju so bili prisotni tudi dr. Edvard Kolar z Ministrstva za znanost, šolstvo in šport, direktor Maratona Franja in prvi mož slovenske ekipe Gorazd Penko ter podpredsednica organizacijskega komiteja Maja Oven. 

Ženski Giro d'Italia se bo tako začel z nočnim prologom po ulicah Ljubljane v petek, 3. julija 2015, naslednji dan pa bo v Sloveniji potekala še prva etapa dirke. 

Slovensko žensko kolesarstvo bo tako dobilo možnost, da se prihodnje leto predstavi tudi domačemu občinstvu na dirki najvišje ravni in dokaže, da je bil v preteklih letih narejen ogromen korak naprej. 

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ