Luka Mezgec 8., v padcu pred sprintom jo je skupil tudi Contador

Luka Mezgec 8., v padcu pred sprintom jo je skupil tudi Contador
14.05.2015 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je v 6. etapi dirke po Italiji zasedel 8. mesto. Zmagal je Andre Greipel. Vodilni Alberto Contador grdo padel.

V šesti etapi so na svoj račun spet prišli sprinterji. Montecatini Terme so gostile start, cilje etape pa je bil v Castiglionu della Pescaia. Etapa je bila dolga 183 kilometrov. Kolesarji so morali premagati vzpon četrte kategorije, za točke pa so se potegovali tudi na dveh letečih ciljih. V rožnati majici je na startu poziral Alberto Contador. Med nosilci majico pa je tokrat bil tudi Slovenec. Jan Polanc je namreč po včerajšnji zmagi oblekel modro majico najboljšega na gorskih ciljih.

Tokrat je bilo jasno, da lahko pričakujemo sprint glavnine, v katerem bosta svoji priložnosti iskala tudi Grega Bole in predvsem Luka Mezgec. V pobeg se je odpravila peterica ubežnikov. To skupino so sestavljali Malaguti, Grosu, Bandiera, Ritkiewicz in Marangoni. Zdelo se je, da bo to ena izmed tistih bolj predvidljivih in zato mirnejših etap. A v zaključku se je vse skupaj še kako zapletlo. Ubežniki so si privozili največ dobrih pet minut in niso imeli nikakršnih možnosti za uspeh.

Ujeli so jih 13 km pred ciljem. V zaključku so ogromno časa na čelu preživeli kolesarji moštva Lotto Soudal. Sledil je izjemno hiter sprint. Še pred prihodom na cilj pa grd padec. Na tleh je pristal tudi Alberto Contador. Španec je prišel do cilja, a iz moštva so kasneje sporočili, da zaradi poškodovane rame še ne morejo povedati, ali bo lahko nadaljeval z dirkanjem na Giru. Najhuje jo je skupil Daniele Colli, ki je dirko končal z zlomljeno roko. Sprint je pričakovano dobil Andre Greipel. Nemec se je veselil tretje etapne zmage na Giru.

Tokrat se je za zmago upravičeno zahvalil klubskim kolegom. Drugi je bil Matteo Pelucchi, tretji pa Sacha Modolo. Luka Mezgec je bil osmi, Grega Bole pa 15. V glavnini je etapo končal tudi včerajšnji junak Polanc. Contador je bil po cilju tako poškodovan, da na podelitvi sploh ni oblekel rožnate majice, podrobnejše informacije pred nadaljevanjem dirke pa niso znane. Pred kolesarji je petkova najdaljša etapa na letošnjem Giru. Dolga bo kar 263 kilometrov.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ