Luka Mezgec iz Južne Afrike: Že dolgo nisem jedel tako zdravo

Luka Mezgec iz Južne Afrike: Že dolgo nisem jedel tako zdravo
16.02.2016 AVTOR: D. Z.
Iz Južne Afrike se nam je oglasil Luka Mezgec. Član Orice GreenEdge se namreč mudi na pripravah pred začetkom sezone.
"Kot bi bil na počitnicah"
»Na pripravah v Južni Afriki smo na visoki nadmorski višini in bivamo v nekem gorskem resortu. Za vse je poskrbljeno na vrhunski ravni. Imamo ekipnega kuharja, tako da že dolgo nisem jedel tako zdravo kot te tri tedne. Če ne bi trpel vsak dan tistih par uric na kolesu, bi mislil da sem počitnicah, « je na humoren način strnil misli Luka Mezgec.

Letos je član moštva Orica GreenEdge. Sezone mu ni bilo treba začeti pretirano zgodaj. Z dirkami začne šele ob vrnitvi v Evropo. To bo 27. februarja, nadaljeval pa bo že naslednji dan. »Začnem v Franciji. Z dvema enodnevnima dirkama. Najprej Sud Ardeche in potem La Drome. Tudi zato, ker z dirkami začnem relativno pozno, sem letošnje priprave zastavil nekoliko drugače kot prej, « je še dodal Mezgec.

"Da bi ostal zdrav tudi v Evropi"

Obenem pa je tudi razkril, kaj je spremenil: »Imel sem čas za kvaliteten uvod v intenzivni trening. Upam, da se bo to v sezoni obrestovalo. Poleg tega sem se nekako izognil zimi, saj sem od začetka decembra praktično ves čas v podnebnem pasu poletja. V treh mesecih sem bil doma samo 14 dni. « Po uvodnih dveh dirkah pa že upa, da bo prišel v tisti tekmovalni ritem. Potem se bo moral tudi podrediti ekipi in mlademu zvezdniku Calebu Ewanu:

»Na Tirrenu pričakujem, da bom že dober in da bom lahko do etapne zmage pomagal Ewanu. Kar se tiče klasik, si želim čim prej pridobiti čim več izkušenj, zato da bom lahko že v naslednjem letu kakšno klasiko dirkal na rezultat. Vrhunec forme pa želim spet doseči na Giru. Tam bom spet sodeloval z Ewanom. « Ob vrnitvi v Evropo pa si želi predvsem eno stvar: »Upam predvsem, da mi bo zdravje v hladni Evropi služilo. Za ostalo se ni za bati. «
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ