Luka Mezgec najboljši v Šenčurju

Luka Mezgec najboljši v Šenčurju
08.12.2019 AVTOR: DZ

Luka Mezgec je bil nadvse prepričljiv na ciklokrosu v Šenčurju. Dobil je dirko. Nastopil je tudi Tadej Pogačar, a dirko predčasno končal z zlomljenim menjalnikom.

V Šenčurju so izpeljali dirko za slovenski pokal v ciklokrosu. Prizorišče pa spet Športni park. Proga je bila predvsem blatna, a že poznana in nadvse atraktivna. Najprej med elito. Člani so morali premagati 45 minut dolgo progo z dodatnim krogom. V prvi polovici je prevladoval predvsem Mihael Štajnar iz Calcita, ki je narekoval oster ritem.

Kmalu je moral zaradi težav s kolesom odstopiti Tadej Pogačar. Štajnarju pa je lahko sledil samo Luka Mezgec. Ta je po polovici dirke napadel in se odpeljal zmagi na proti. To je lahko slavil po 52 minutah in 26 sekundah dirkanja. Štajnar je bil s 36 sekundami zaostanka drugi, tretji pa Robert Gehbauer. Sledili so Čemažar, Ravbar, Primožič, Zupančič, Dimic …

Med Amaterji in Mastersi do 34 let je bil najboljši Matej Kravos, ki je vse ugnal vsaj za en krog. Nejc Ropas je bil drugi, tretji pa Jure Bitenc. Pri Mastersih od 35 do 44 let je bil najboljši Boštjan Ferjančič. Jernej Stibilj je bil drugi, tretji pa Robert Zajc. Naslednja kateogrija je bila Masters od 45 do 54 let. Tu je zmagal iztok Kuret. Drugi je bil Matjaž Kovač, tretji pa Lucjan Premrn. Andrej Žavbi je v kategoriji nad 55 let ugnal Tineta Zupana. Pri dečkih A je zmagal David Sandić.

Gal Žido je bil drugi, tretji pa Pij Kovač. Pri dečkih B je bil prvi Gašper Štajnar pred Galo Kaučičem in Markom Korenom. Tine Gašperin je bil najboljši med dečki A. Drugi je bil Oto Prevc, tretji pa Matic Kalan. Matic Žagar Kranjec je dobil dirko starejših mladincev pred Fabijanom Kraljem in Matevžem Slugo. Mlajši mladinci? Jure Rus je zmagal. Drugi je bil Anže Ravbar, tretji pa Žan Pahor. Pri mladinkah je nastopila samo Hana Žagar Kranjec.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ