Luka Mezgec najboljši v Vipavi

Luka Mezgec najboljši v Vipavi
25.11.2017 AVTOR: D. Z.
V Vipavi je spet prišel na ciklokros dirke in že takoj je tudi zmagal. Luka Mezgec je dobil četrto dirko za slovenski pokal.

Vipava je spet gostila dirko ciklokrosa, ki šteje za slovenski pokal v tem tekmovanju. Pred kolesarji in kolesarkami je bil dva kilometra dolg krog.

Tokrat so startali v nekoliko drugačnem vrstnem redu, saj so kot zadnji startali dečki in deklice. Nastopajoče je pričakal dež. Ženske in mladinci so se prvi podali na pot. Dirkali so pol ure in imeli še dodatni krog. Med mladinci je bil najboljši Daniel Skerlj, ki je premagal Anžeta Skoka in Jana Godniča. Najboljša ženska nad 15 let je bila Ilenia Lazzaro, ki je premagala Meto Špacapan.

Med dečki se je nove zmage veselil Jure Rus, ki pa je nastopal z gorskim kolesom. Aljaž Petek s ciklokrosom je bil drugi, tretji pa je bil Marcel Gladek. Med deklicami je zmagala Neja Kalan pred Nušo Moroz. In potem sta tu še najmočnejši kategoriji. Zelo napeto je bilo med člani, saj smo videli troboj za zmago med Kravosom, Mezgecem in Korošcem.

Na koncu je imel največ moči Luka Mezgec, ki je v letošnji sezoni ciklokrosa nastopil prvič in je tako pokazal, da bo resen kandidat za naslov državnega prvaka na naslednji dirki v Šenčurju. Mezgec je torej zmagal, drugi je bil Matej Kravos, tretji pa Rok Korošec. Četrto mesto je zasedel Tadej Pogačar. V kategoriji nad 40 let je bil najboljši Matej Dakskobler. Aljoša Martinjaš je bil drugi, tretji pa Dušan Hajdinjak.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ