Luka Mezgec tokrat 3. Modolo nepremagljiv

Luka Mezgec tokrat 3. Modolo nepremagljiv
27.05.2015 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je v sprintu 17. etape na dirki po Italiji zasedel 3. mesto. Zmagal je Sacha Modolo. Alberto Contador obdržal vodstvo.

Končno sonce in prijetne temperature. Kolesarje je na startu 17. Etape pričakalo lepo vreme in vsaj tisti, ki se borijo za končno zmago so si lahko nekoliko oddahnili. Pred njimi je bil mirna preizkušnja pred napetim nadaljevanjem dirke. Etapa je bila dolga 134 kilometov in je bila najkrajša izmed običajnih etap na letošnji dirki (če tukaj ne štejemo ekipnega in posamičnega kronometra). Tirano je gostil start, cilj pa je bil v Luganu. Kolesarji so morali premagati en kategoriziran vzpon. To je bil vzpon na 851 metrov visoki Teglio. Vrh vzpona je bil po prevoženih vsega 15 km. Takoj, po vsega dveh kilometrih je prišlo do pobega. Ubežno skupino so sestavljali Iljo Keisse, Marco Bandiera in Giacomo Berlato.

Hitro so si privozili tri minute prednosti, potem pa jih je glavnina držala na približno isti razdalji. 60 km pred ciljem je ta razlika znašala še dve minuti in jasno je postalo, da se bodo za zmago udarili še tisti sprinterji, ki so ostali na dirki. Ubežnike je glavnina ujela 27 km pred ciljem. Na krajšem vzponu sta takoj zatem napadla Adam Hansen in Patrick Gretsch. Ujel ju je še Darwin Atapuma. Potem pa je Hansen nadaljeval v samostojnem pobegu. V ozadju so se v lov podali kolesarji Giant Alpecina, ki so pripravljali teren za Luko Mezgeca. Hansna so ujeli in dobrih pet km pred ciljem je napadel Tom Jelte Slagter. Ujel ga je še Philippe Gilbert, a glavnina ni dovolila presenečenja. Tudi poskus Luce Paolinija se je končal predčasno.

V zadnjem kilometru so vlak sestavili člani Lampreja Meride in Sacha Modolo je to znal izkoristiti. Dobil je še drugo etapo na letošnji dirki, obenem pa že četrto za Lampre Merido. Drugi je bil Giacomo Nizzolo, tretji pa Luka Mezgec. »Na papirju se je etapa zdela lahka, v resnici pa je bila zahtevna, tudi zaradi pravega zidu štiri kilometre pred ciljem. Ko sem po klancu pogledal okrog, sem videli številne sprinterje, ki so že imeli težave. Morda so bili bolj utrujeni kot jaz, saj je bil včeraj težek dan. Sam sem imel dobre noge. To je bil lep, vroč dan. Tak, ko mi je najbolj všeč, « je dejal Modolo. S 15. Mestom se je izkazal tudi Grega Bole. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Še naprej prepričljivo vodi Alberto Contador.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ