Luka Mezgec začenja med zvezdniki v Dubaju

Luka Mezgec začenja med zvezdniki v Dubaju
02.02.2015 AVTOR: D. Z.
Kmalu bo sezono začel tudi Luka Mezgec. Lani po številu zmag najuspešnejši Slovenec začenja 4. februarja na dirki v Dubaju.

Etape dirke po Dubaju
1. etapa, 4. februar: Dubai International Marine Club - Union House Flag, 145 km
2. etapa, 5. februar: Dubai International Marine Club - Palm Jumeirah (Atlantis), 187 km
3. etapa, 6. februar: Dubai International Marine Club - Hatta Dam, 205 km
4. etapa, 7. februar: Dubai International Marine Club - Burj Khalifa, 123 km

Tudi Luka Mezgec bo kmalu zaključil priprave na sezono 2015. Januarja je bil brez dirk, februar pa bo že naporen. "Ponavadi sem po en teden na pripravah, en teden pa doma. Glede na milo zimo sem lahko tudi veliko treniral. Lepe dneve sem lahko izkoristil. Ostali dnevi pa so bili namenjeni relaksaciji med treningi in pripravami," je dejal Luka Mezgec.

Zdaj se že pripravlja na dirko po Dubaju. To bo zanj uvodna preizkušnja, na kateri bodo nastopali številni zvezdniki. Na startni listi so Vincenzo Nibali, Philippe Gilbert, Alejandro Valverde, Mark Cavendish, Joaquim Rodriguez, Elia Viviani, Tony Martin, Filippo Pozzato ... In tudi John Degenkolb, ki je Mezgečev klubski kolega pri moštvu Giant Alpecin.

"V Dubaju nimam rezultatskih pričakovanj, ker bom verjetno pomagal Degenkolbu. Želim si le, da čimprej pridem v tekmovalni ritem. V primerjavi z lanskim letom sem po testih in vatih na treningih sem veliko napredoval. Je pa res, da se pravo stanje vidi šele na dirki," je dejal Mezgec. Tudi letos bo zanimivo, kako si bodo trije vrhunski sprinterji pri moštvu Giant Alpecin razdelili njim najboljše dirke.

Govorimo o Mezgecu, Kittlu in Degenkolbu: "Cilji so podobni kot lani. Mogoče se na kakšno dirko ne bom odpravil z mislijo po rezultatu, ampak zgolj za trening. Sprinterji imamo tudi tri vzporedne programe. Prvega ima Kittel, z Johnom pa si deliva drugi program. Odvisno je od tega, komu dirka ustreza. Mislim, da se dobro dopolnjujemo. Vsak opravi svojo nalogo. Če je sprint lahek, vsi pomagamo Marcelu, če je težji, pa on nam."

Mezgec je potrdil, da bo glavni cilj sezone spet Giro d'Italia. Tam želi ponoviti lanski uspeh, ko je bil najboljši prav v zadnji etapi, ki se je končala v Trstu. Sodeč po startni listi dirke po Dubaju Mezgec ne bo edini Slovenec. Nastopili naj bi še Simon Špilak, Jani Brajkovič, Luka Pibernik, Jan Polanc in Grega Bole. V nadaljevanju si lahko ogledate napovednik za dirko ekstra kategorije po Dubaju.

 

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ