Luka Mezgec: Na Vuelto kot pomočnik

Luka Mezgec: Na Vuelto kot pomočnik
18.08.2015 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec se prvič v karieri odpravlja na dirko po Španiji. Letos bo to zanj že druga tritedenska dirka. Tokrat odhaja kot pomočnik.

»Za Vuelto sem izvedel šele pred dobrim mesecem, saj je prej nisem imel v programu. Je pa bilo dovolj časa, da sem se sprostil in potem opravil daljše priprave. Upam, da dovolj dobre za Vuelto, « je še pred odhodom na dirko po Španiji dejal Luka Mezgec. Kolesar Giant Alpecina je s potekom priprav zaenkrat zadovoljen: »S pripravljenostjo sem kar zadovoljen. Resda sem julija treniral bolj a nizki intenzivnosti. Z namenom, saj sem vedel, da bo z Vuelto drugače predolga sezona. Poleg tega je tu še morebiten nastop na svetovnem prvenstvu in še oktobra dirka v Abu Dhabiju. Mislim, da bom med Vuelto formo tudi še stopnjeval. «

A že vnaprej mu je jasno, da bo na dirki po Španiji težko dobil priložnost za rešitev nekoliko slabše sezone. Letos je namreč slavil samo eno zmago na kategoriziranih cestnih dirkah, na Vuelto pa odhaja kot pomočnik. »Letos bi si zagotovo želel več zmag. Dosegel sem kar nekaj dobrih uvrstitev, ampak, samo enkrat sem stopil na najvišjo stopničko. Na Vuelti dvomim, da bom dobil kakšno priložnost, saj vsi vemo, da bo tam John Degenkolb in vse bo podrejeno njemu. Je pa tip kolesarja, ki lahko spleza čez 90 odstotkov klancev. Sigurno se ne bo zgodilo, da bi jaz prišel čez klanec, on pa ne. Vem, da bo on v prvem planu. «

A s tem se ne obremenjuje. Predvsem pa se po dveh nastopih na Giru na to tritedensko dirko prav zaradi vloge pomočnika odpravlja neobremenjen: »To se pozna. V dirko grem res sproščen. Brez posebnih pričakovanj in brez pritiska. Tega ni ne s strani kluba, ne medijev. V bistvu grem na počitnice. « Kako pa se je še drugič v sezoni za tri tedne posloviti od domačih krajev? »Ni hudega. Vemo, da je Španija lepa. Vemo, da bo lepo vreme. Upam, da na klancih ne bo prehudega tempa. Upam, da bo to lepa tritedenska dirka, in da se bom čim več naučil. V prihodnosti si želim tudi na Vuelti doseči kakšen dober rezultat, « se je še nekoliko pošalil Mezgec.

Letos pa je Mezgec eno zmago dosegel tudi z gorskim kolesom. V olimpijskem krosu je postal državni prvak. Prvenstva se je udeležil, ker je bilo pred domačimi vrati v Kamniku. Sicer je ravno takrat šele začel priprave na drugi del sezone, pa vendarle je postal državni prvak. »Vrnil sem se h koreninam. Da bom nastopil na državnem prvenstvu v krosu sem se kar na hitro odločil. Nisem imel nekih priprav. V trening mi je ta dirka padla idealno, saj sem imel prej dolg tekmovalni premor. Vse se je super izteklo, « je še dejal Mezgec, eden izmed dveh slovenskih predstavnikov na dirki po Španiji. Ob njem bo nastopil še Matej Mohorič.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ