Luka Mezgec: Ob padcu si je poškodoval zapestje

Luka Mezgec: Ob padcu si je poškodoval zapestje
18.05.2016 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec na letošnji dirki po Italiji opravlja vlogo pomočnika in še čaka na svojo priložnost. V Orici GreenEdgu pa so zadovoljni s trenutnim potekom.

"Vse gre po načrtih "
Orica GreenEdge na dirki po Italiji zaenkrat še ostaja brez etapne zmage. V sprinterskih etapah so vse stavili na mladega Caleba Ewana, ki pa se ni mogel vmešati v boj povsem za vrh. Kljub temu so pri avstralski ekipi zadovoljni. Tudi z uslugami Luke Mezgeca:

»Vse gre po načrtih. C Calebom sva se dobro ujela. V sprintih mi sledi. Zmage še nima, vendar moramo vedeti, da ima šele 21 let, in da se še uči, « je po 11. etapi priznal Luka Mezgec. A Mezgec letos ni pomočnik zgolj v sprintih. Pri Orici GreenEdgu veliko stavijo tudi na Estebana Chavesa, ki je v teh dneh pokazal, da je na vzponih konkurenčen najboljšim. Chaves je trenutno osmi v skupnem seštevku.

Mislil je, da si je zlomil zapestje
Za vodilnim Bobom Jungelsom zaostaja za 2:43. »Mislim, da je zelo dober. Ampak, na teh dirkah nikoli ne veš. Vse se lahko hitro obrne. En slab dan, pa je lahko vsega konec. Seveda pa čaka na težje etape. Jaz mu pomagam na ravninskih odsekih. Ščitim ga, da se ne vozi na vetru, poskrbim, da klanec začne v ospredju, grem tudi po bidone, « je pojasnil Mezgec.

Oglasil se nam je le nekaj ur po koncu 11. etape. Etape, za katero se je za trenutek prestrašil, da je bila njegova zadnja na letošnjem Giru. Pisali smo že o množičnem padcu. Vanj je bil vpleten tudi Mezgec. »Padli so pred mano, nisem se mogel izogniti. Pri 60 kilometrih na uro. Bolelo me je zapestje. Mislil sem, da je zlomljeno, in da bom moral odstopiti. Rentgen pa je pokazal, da ni nič zlomljenega. «

"Lani je bilo težje "
To tudi pomeni, da ga bomo lahko pospremili tudi v 'slovenski ' etapi. Če le 'preživi ' še jutrišnjo ravninsko etapo do Bibioneja. »Do zdaj sem vse skupaj kar dobro prestal. Počutim se dobro. Zdi pa se mi, da je bilo lani vse skupaj precej težje. Včeraj se je šele prvič na letošnjem Giru zgodilo, da je šlo na polno od začetka do konca. Da se ni ustavilo. Zdi se mi, da je bilo lani tako na vsaki drugi etapi. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ