Luka Mezgec: Po treh naslovih s tekmovalno težo v sezono

Luka Mezgec: Po treh naslovih s tekmovalno težo v sezono
04.12.2017 AVTOR: D. Z.
"Mislim, da so trije naslovi za današnji sodobni biciklizem kar veliko," je po naslov državnega prvaka v ciklokrosu priznal Luka Mezgec.

“Mislim, da so trije za današnji, sodobni biciklizem kar veliko. Realen je morda še naslov v kriteriju. Ostale stvari pa niso dosegljive.

To so bile besede Luke Mezgeca v soboto po dirki v Šenčurju. Luka Mezgec je letos dobil cestno dirko za državno prvenstvo. Potem je bil najboljši na državnem prvenstvu v olimpijskem krosu, zdaj pa je postal še državni prvak v ciklokrosu. Za profesionalne kolesarje obdobje ni ravno primerno za tekmovanja, a nekateri so se vseeno udeležili nekaterih dirk v ciklokrosu.

Na treh je nastopil Kristijan Koren, preizkusili so se še mnogi, tudi Matej Mugerli, Rok Korošec … Na zadnjih dveh je nastopil tudi Luka Mezgec. Najprej se je odpravil v Vipavo. “Najprej se nisem niti nameraval udeležiti vsega tega. Še posebej, ko so se ciklokrosi novembra začeli. Potem pa sem po prepričevanju Kerkeza in družbe šel v Vipavo, ” je pojasnil Mezgec. In takoj je tudi zmagal. Teden dni pred državnim prvenstvom: “Če sem tam lahko brez ogrevanja in brez resnejšega treninga zmagal, pa čeprav sem se moral kar krepko potruditi, sem si rekel, da v tem tednu ‘reskiram ’ dva treninga. Tukaj sem se resno ogrel in to je bilo to.

V soboto pa je vse skupaj vzel še kako resno: “Prejšnjič je bilo bolj za hec. Tokrat pa bolj resno. Vsaj, kar se tiče priprave na dirko. Ogrel sem se in opravil protokol, kot za kronometer. To je lahko tudi nekakšen trening za kronometre, ki me čakajo v sezoni, saj gre za podobno stvar. 40 minut do daske. Ne govorim, da so kronometri moj cilj, a letos moram malo pojačati za ekipni kronometer. ” Mezgec je na blatni progi, oplemeniteni s snegom, mivko, lesenim mostom in tudi asfaltom pokazal, kako dobro obvlada kolo.

“Cilj dirke je bil, da se res dobro ogrejem in da jih od starta malce “popipsam ”. V prvem krogu sem ga iz vsakega ovinka malce navil, tako da se je naredila elastika. Ko sva ostala sama s Korošcem, sem mu dal en krog pobude, vendar sem videl, da morda ne gre tako hitro, kot sem šel jaz pred njim. To je ponavadi dober znak, če vodilni ne vozi v tvojem ritmu. Potem sem preskočil ovire, saj sem imel težave z zapenjanjem. Ko sem videl, da Rok še vpenja sprintarice, sem izkoristil prednost preskoka ovire. Takrat sem ga ‘napalil ’, kolikor se je dalo. Ko sem videl, da je nastala luknja, sem si rekel, pol kroga ga ‘gonim ’, pa bomo videli, kje smo.

In očitno je dobro na poti proti novi sezoni. Za njim je že tisti počitek po napornem letu 2017. Privoščil si je pet tednov počitka, zdaj pa so za njim že trije tedni treninga. “S formo sem zelo zadovoljen. Letos sem priprave zastavil drugače. Predvsem z vidika diete. Ponavadi sem bil v tem obdobju kakšne štiri kilograme težji kot sem zdaj. Prioriteta prvega meseca treninga je bila, da izgubim odvečne kilograme, tako da mi zdaj, ko se začnejo resnejši trening, ni treba več hujšati. Tako bo stres prišel zgolj od treninga, ne pa zaradi hujšanja.

S tem se želi izogniti kasnejšemu hujšanju in nervozi, ki je velikokrat s tem povezana: “Lani sem bil skozi celo sezono na vrhuncih forme dober kilogram lažji kot ponavadi. Videl sem, da se tako veliko boljše sprintam in se peljem na klance, kar smo videli tudi na dirki po Sloveniji. Eno izmed vprašanj pri analizi sezone z vodstvom kluba je bilo, kaj bi lahko še boljše naredil. Rekel sem, da bi sezono morda začel s pravo težo. Tudi na teh prvih pripravah se trenira na polno. Eden drugemu se dokazujemo, potem pa še manj ješ in te hitro pobere. Sicer je za glavo zdaj novembra in decembra težje, saj se vsi bašejo s hrano, pa tudi kaj popijejo. Sam raje zabremzam. Ampak, cilj je priti na prve resne priprave s tekmovalno težo. Tam potem ne bom imel tega kalorijskega deficit in bom vso energijo lahko usmeril v trening. ” Sicer pa ga čaka zelo podoben program dirk kot v preteklih dveh sezonah. Začel bo v Valenciji. Prvi del sezone se bo končal s klasiko Pariz-Roubaix.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ