Luka Mezgec: "Porabil preveč energije pred sprintom"

Luka Mezgec: "Porabil preveč energije pred sprintom"
10.05.2015 AVTOR: D. Z.
"Sam sem že pred sprintom poravil tisti metek," je med drugim po etapi povedal Luka Mezgec, ki je v 2. etapi dirke po Italiji zasedel 4. mesto.
Na dirki po Italiji je bila na sporedu 2. etapa. Končala se je v Genovi, kjer smo videli sprint glavnine. Sicer je bil zaključek izpeljan na rahel vzpon, a vseeno so do izraza prišli sprinterji. Tudi Luka Mezgec. Ob prvi priložnosti je zasedel 4. mesto. Grega Bole se je izkazal z 11. mestom. "V bistvu sem lahko kar zadovoljen, da sem se lahko boril s prvimi. Upam, da bom lahko kakšno priložnost še bolje izkoristil," je najprej priznal Mezgec.

V zaključku je imel dober položaj. Ob začetku sprinta je bil ob najboljših: "Bil sem za Boonenom, ki je naredil manjšo luknjo. Potem sem moral nekoliko hitreje pognati pedale. To je bilo prezgodaj. Potem so ostali začeli sprint, sam se si ravno hotel nekoliko počiti in sem kasiral tista dva, tri metre, ki jih nisem več mogel nadoknaditi." Tako se je zdelo, da so bili prvi trije - Viviani, Hofland in Greipel - zares premočni.

"Prvi trije so prihranili za konec tisti metek. Sam sem bil že prej brez klubskih kolegov, ki so ostali ujeti v padcu. Zato sem moral nekoliko več energije pokuriti zgolj zato, da sem si izboril dobro pozicijo. To pa v sprintu zagotovo šteje," je še pojasnil Mezgec, ki je priznal, da je bil to nekoliko drugačen sprint: "Danes je bilo zelo hektično v zaključku. Veliko ekip je izgubilo svoje leadout može. Zadnji kilometer je potekal rahlo navzgor, tako da so vsi res čakali na zadnji trenutek. Resda sem si izboril zelo dobro pozicijo, vendar sem za to porabil preveč energije. Upam, da se bo naslednjič vse izteklo meni v prid."
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ