Luka Mezgec: Pri kosilu načrtovali, popoldne uresničili

Luka Mezgec: Pri kosilu načrtovali, popoldne uresničili
20.10.2014 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je po zadnji zmagi v tej sezoni v Podsmreki priznal, da so mu do nje pomagali kolesarji, ki sicer nastopajo v drugih moštvih. Legionarji so tako spet združili moči.
"Res je. Redkodkdaj se takole združimo, kot smo se danes. Prav vesel sem, da je tako. Fantje smo se dobili na kosilu pred dirko in se dogovorili, da bomo složno dirkali. Močno ekipno podporo sem imel in zmaga je njihova," je po dirki v Podsmreki dejal Mezgec. In, kdo vse mu je pomagal? Oba kolesarja Cannondala Matej Mohorič in Kristjan Koren ter najboljši na lestvici America Tour Jure Kocjan.

Večji del dirke so narekovali ritem in tudi poskrbeli, da so bili štirje ubežniki ujeti. "Podobno, kot klasična dirka na višji ravni v tujini. Vse je bilo pod kontrolo. V zadnjih dveh krogih so z napadi poskušali kolesarji Radenske, vendar so Mohorič, Koren in Kocjan dokazali, da so res klasa, in kljub temu, da so cel dan kontrolirali dirko, so imeli še tisti ekstra pospešek in so lahko nevtralizirali vse napade," je še pojasnil Mezgec.

Ni ga skrbelo niti v zadnjem krogu, ko so imeli ubežniki še nekaj manj kot 20 sekund prednosti: "Na koncu smo vsi vedeli, da bo sprint. Tako, da so se tudi ostale ekipe organizirale za sprint. Vse je potekalo tako kot mora. Res pa je, da je bil tempo v zadnjem kilometru počasnejši, tako da sem se bal, da bo prišlo do kakšnih napadov iz ozadja. Ampak, očitno je to bilo dovolj za zmago."

Mezgec je še poudaril, da rad izkoristi tiste redke priložnosti, ko lahko nastopa na domačih cestah, pred domačimi navijači. Obenem se je ozrl še po končani sezoni, ki je bila zares neverjetna. Nenazadnje je dobil kar pet etap na dikrah, ki štejejo za serijo World Tour. Obenem se je veselil tudi etapne zmage na italijanskem Giru. Kot prvi Slovenec. Dobil je zadnjo etapo do Trsta. "Sezona je bila res fantastična. Želim si in bom tudi delal na tem, da se bodo take sezone še ponavljale."
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ