Luka Mezgec: Samo odrgnine! Padec sreča v nesreči! (video)

Luka Mezgec: Samo odrgnine! Padec sreča v nesreči! (video)
09.05.2013 AVTOR: D. Z.
"Zdaj lahko rečem, da je moj padec sreča v nesreči," je Luka Mezgec videl svetlo plat padca v zadnjem ovinku pete etape dirke po Italiji.

V peti etapi vsi trije Slovenci v prvih vrstah
Kot smo že pisali, so peto etapo dirke po Italiji zaznamovali tudi vsi trije slovenski predstavniki. Robert Vrečer s pobegom v zaključku, Grega Bole s sprintom in odličnim devetim mestom ter Luka Mezgec. Slednji je bil zadnji pomočnik v vlaku Argos Shimana, ki je do zmage poskušal pomagati Johnu Degenkolbu. Nemec je do zmage prišel in Mezgec mu je do tega celo pomagal, le da najbrž ne na tak način, kot smo vsi pričakovali. V zadnjem levem ovinku je namreč zdrsnil v ograjo. Prav v tem ovinku je prišlo do prave zmešnjave, ki jo je najbolje izkoristil Degenkolb.

»Že pred Girom smo po pregledu profilov etap videli, da bo imel Degenkolb prav tukaj največ možnosti za zmago. Tudi sestanek pred etapo je potekal tako. Med etapo smo vse delo opravili tako kot smo se zmenili. Le v zadnjih petih kilometrih sva z Johnom ostala sama, kar ni bilo v načrtu, saj bi tam morala biti vsaj še dva pomočnika, ki bi naju pripeljala do zadnjih petstotih metrov. Zato sem moral sam z delom začeti že tri kilometre prej. Johna sem pripeljal do dobre pozicije, nato pa sem kilometer pred koncem, žal, padel, « je dejal Mezgec.

Psihično naporna dirka
A tega mogoče ne more reči Degenkolb, ki je vso zmešnjavo znal najbolje izkoristiti. »Na srečo je bil John nekaj pozicij za mano, tako da se je uspel rešiti in slaviti etapno zmago. Zdaj lahko rečem, da je bil moj padec kar sreča v nesreči. Zmaga za ekipo pomeni ogromen dvig samozavesti in motivacije za naslednje dni. Etapna zmaga je bila tudi cilj na tem Giru, zato smo se zdaj znebili nekaj pritiska, « je še dodal Luka Mezgec in opisal, kako je prišlo do nesrečnega padca:

»Bilo je mokro, na tleh pa je bil prehod za peščce. Sam sem prehitro pognal pedale, tako da me je spodneslo. Na srečo sem samo odrgnjen. « Za Luko Mezgeca je to prva tritedenska preizkušnja v karieri in zdaj že pet dni spoznava očitno povsem nov svet: »Giro je psihično naporen. V peti etapi smo vsi že zmatrani, noge bolijo, v glavi pa veš, da je pred tabo še ogromno težkih etap in zelo redkih dnevov odmora. «

Če bo vse šlo po načrtih, bo tudi Mezgec dobil svoje priložnosti za dokazovanje in za lov po dobrih etapnih uvrstitvah: »V drugem delu Gira bom imel proster roke. Seveda, v primeru, da Johna ne bo tam. « Naj samo še dodamo. Odstopil je klubski kolega Luke Mezgeca Cheng Ji. Govorimo o prvem Kitajcu, ki je kdajkoli nastopil na italijanskem Giru.

 

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ